U subotu 9. prosinca 2017. godine, na Trgu Ljudevita Gaja, zapaljena je druga adventska svijeća u Krapini. Advent ili došašće je razdoblje pripreme za blagdan Božića, a istovremeno označava početak crkvene godine. Tijekom Adventa na stolu se drži adventski vijenac s četiri svijeće, od kojih svaka predstavlja jednu nedjelju u periodu došašća. U prvom tjednu zapalili smo svijeću koja simbolizira nadu, sada u drugom tjednu zapalili smo svijeću koja simbolizira mir, u trećem ćemo zapaliti svijeću koja simbolizira radost, a svijeća koju palimo četvrtu nedjelju došašća simbolizira ljubav. 
Program paljenja druge adventske svijeće organizirali su Župa Sv. Nikole biskupa, Odred izviđača Hrvatsko zagorje Krapina, Turistička zajednica grada Krapine, Udruga “Hrvatska žena” Krapina, Društvo “Naša djeca” Krapina i Grad Krapina, a svojim nastupom uveličali su ga Dječji pjevački zbor “Ilirčeki” i Band Bolji svijet. 

Dječji pjevački zbor "Ilirčeki" kojeg čini jedanaest članova započeo je s djelovanjem u listopadu 2016. godine sa željom da našim najmlađim kajkavcima omogući da kroz pjesmu izraze svoj talent i da kroz to njeguju naš "KAJ", a u tome ih vodi prof. Kristijan Tutić.
Band Bolji svijet, djeluje u okviru šire zajednice koju zovemo Zbor “Bolji svijet”. Od 1993. godine pjevaju i sviraju na svetim misama u Crkvi sv. Katarine Aleksandrijske kod Franjevačkog samostana u Krapini. Do sada su snimili 10-ak autorskih pjesama modernog sakralnog karaktera. Uz dugogodišnji angažman u pomoći franjevcima, organizatori su i tradicionalnog božićnog koncerta "Radujte se narodi" koji se održava na Štefanje, a ove godine će to biti 24. izdanje koncerta koji okuplja krapinske umjetnike. Zbor “Bolji svijet” organizator je i Festivala duhovne glazbe “Krapinafest”.

Pogledaj ove slike na Flickru