Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Glumački festival u Krapini (GFUK) ove će se godine održati jubilarni deseti put. Festival će se otvoriti u petak, 21. travnja u 18 sati, izložbom “Deset godina GFUK-a” na katu Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, za koju je ulaz besplatan, najavljeno je na press konferenciji u Krapini, na kojoj je i službeno predstavljen program ovogodišnjeg GFUK-a. Direktorica Turističke zajednice grada Krapine Nedeljka Vodolšak najavila je kako će posjetitelji na dan otvorenja na vanjskom prostoru ispred Festivalske dvorane moći kušati proizvode zagorskih OPG-ova, a nakon predstave, koncert će održati bend Only Friends & Family. 

Kako je istaknula ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović, spomenuta izložba nije jedini dodatni sadržaj koji će, uz predstave, pružiti ovogodišnje izdanje Festivala.Imat ćemo i dva koncerta, 27. travnja i 4. svibnja, kao i dvije promocije knjiga. Otvorenje 10. GFUK-a započet će otvorenjem izložbe plakata i svih deset portreta Stjepana Đukića Pište, koje je kroz ovih deset godina posvećivao GFUK-u. Stjepan Đukić Pišta na press konferenciji predstavio je svoj jubilarni deseti portret za GFUK, poznate hrvatske novinarke i književnice Marije Jurić Zagorke, kojoj će biti posvećeno ovogodišnje izdanje Glumačkog festivala u Krapini. Glavni organizator Adam Končić govorio je o programu 10. GFUK-a, istaknuvši kako će Festival trajati punih 17 dana, a predstave će gostovati u šest gradova i 24 općine unutar triju županija.

Cijene ulaznica za predstave u krapinskoj Festivalskoj dvorani su 50 kuna, a za dječju predstavu “Pepeljuga” cijena ulaznice je 30 kuna. Cijena ulaznica za koncerte je 20 kuna. Ulaznice za predstave u Festivalskoj dvorani u prodaji su od prošlog ponedjeljka.

Krapina je festivalski grad jer osim Krapinskog festivala, iz Krapine su poniknuli i drugi festivali: festival Pjesma i tambura, Zagorska krijesnica, Krapina fest, a ove godine 10. put zaredom, i GFUK.

Raspored predstava možete vidjeti OVDJE.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7