U četvrtak 5. listopada 2017., u Vladi Republike Hrvatske potpisano je 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj znanstvenih istraživačkih centara, opremanje bolnica i domova zdravlja, očuvanje kulturne i prirodne baštine, izgradnju studentskog doma te razvoj sudskog e-registra.
Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 793,2 milijuna kuna, od čega je 696,6 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.
Među potpisnicima ugovora je i Grad Krapina koji je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Crna kraljica“. Ukupan iznos projekta iznosi 2.905.000,00 HRK, a EU sredstva iznose: 2.469.250,00 HRK.

Grad Krapina će uz pomoć Arheološkog Muzeja u Zagrebu i Turističke zajednice grada Krapine izraditi projektnu dokumentaciju kako bi se provela revitalizacija kulturnih znamenitosti baštine (zgrada Palasa s okolišem i pećinom, Park skulptura Forma prima), generirali novi turistički proizvodi (pješački most, suvenirnica, muzejski postav Crna kraljica, muzejski postav pećine, multimedijska dvorana) i usluge (ugostiteljska usluga, edukacija, informiranje) te doprinijelo održivom razvoju turizma u gradu Krapini.
Svi navedeni sadržaji doprinijeti će rješavanju izazova turista koji u Krapinu dolaze u prolazu ili ciljano u posjet Muzeju krapinskog neandertalaca, no grad im ne nudi dodatne sadržaje koji bi zadovoljili njihove potrebe za punim doživljajem kulture i povijesti zagorskoga kraja. Novi turistički sadržaji pridonijet će prije svega prepoznatljivosti Krapine kao potpune turističke destinacije koja nudi zaokruženu kulturnu, povijesnu, gastro i enološku turističku ponudu. Cjelokupan doživljaj kao rezultat kvalitetnog i pažljivo promišljenog kulturnog proizvoda doprinijeti će zadovoljstvu posjetitelja te razvoju turističkog branda grada.

Pogledaj ove slike na Flickru