Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 7.9.2017.godine, u Krapini, otvoren je prvi Muzej oldtimera zagorskog poduzetnika Antuna Presečkog, u čiju je gradnju i opremanje uložio dva i pol desetljeća i oko šest milijuna kuna. Tako je njegov dugogodišnji san jučer postao stvarnost, a u cijeli taj pothvat krenuo je zbog želje da Krapini, koja već ima Muzej krapinskih neandertalaca, daruje još jedan, u koji će rado dolaziti djeca, građani, ali i turisti. Ministru turizma Gariju Cappelliju pripala je čast da otvori Muzej, a gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović rekao je kako je zadovoljan što je uz svjetki poznat Muzej krapinskih neandertalaca Krapina dobila još jednu destinaciju privlačnu turistima.

 Muzej se nalazi unutar poslovnog centra Presečki grupe, a osim što će se moći uživati u pogledu na automobile i motocikle iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, ali i onih starijih, posjetiteljima će biti na raspolaganju dječja igraonica, čije su glavne teme promet i automobilska povijest. A ubrzo će zaživjeti i dio u kojem će se moći vidjeti kako majstori restauratori oživljavaju stara vozila. Uz brojne uzvanike i goste te predstavnike lokalnih vlasti, otvorenju Muzeja oldtimera prisustvovali su i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar, državni tajnik Mario Antonić, saborski zastupnik Žarko Tušek, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, istarski župan Valter Flego, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec, dok je novi Muzej blagoslovio krapinski župnik Tomica Šestak.

Pogledaj ove slike na Flickru