Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 23. siječnja 2015. godine u organizaciji Manjinske ženske udruge "TEREM", Saveza Rusa Republike Hrvatske i Gradske knjižnice Krapina, u Gradskoj knjižnici održana je promocija knjige "Rusi u Hrvatskoj" autora F. Škiljana te literarni prikaz "Tatjanin dan".

U bogatom programu, sa temom ruske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, prisutne je upoznala urednica knjige Katarina Todorcev Hlača. Posjetitelji su uživali i u njezinoj prezentaciji kojom im je približila tradiciju obilježavanja dana osnutka Nacionalnog sveučilišta u Rusji odnosno "Tatjaninog dana ili Dana studenata". Sa knjigom "Rusi u Hrvatskoj" prisutne je upoznao sam autor dr. sc. Filip Škiljan sa Instituta za migracije i narodnosti. U svom izlaganju autor je iznio mnogo zanimljivih činjenica o povijesti ruske manjine u Hrvatskoj, njihovom životu i djelovanju te značaju za našu domovinu, a jedna od tih zanimljivih činjenica je da u Republici Hrvatskoj danas živi 1279 Rusa.

Program je upotpunjen i obogaćen recitacijama pjesama poznatih ruskih pjesnika Puškina, Jesenjina i dr. u izvedbi udruge "TEREM".

Prisutnima su se obratili ravnatelj Gradske knjižnice Krapina Zdravko Štefanić i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

 

(M.M.)