Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U srijedu, 8. travnja 2015. godine u skladištu jug (atomsko sklonište) u ulici Antuna Mihanovića u Krapini, otvoreno je Skladište namještaja i bijele tehnike.

Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, koji je pohvalio još jedan u nizu vrlo korisnih poteza Gradskog društva Crvenog križa Krapina za olakšavanje života socijalno ugroženim osobama. Ujedno je pozvao građane da ukoliko kupuju nove uređaje, ili mijenjaju namještaj, odnosno imaju viška istoga, neka doniraju Gradskom društvu Crvenog križa Krapina.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović također je pozvao građane na donaciju. Podsjetio je i da je u tijeku Tombola pod nazivom „130 nagrada za 130 godina"s ciljem „Uređenja edukacijskog centra za mlade i osobe treće životne dobi" koja će se održati kroz mjesec travanj. Ukupno je osigurano 390 nagrada ukupne vrijednosti 103,000.00 kn. Cijena jedne tombole je 20.00 kn. Tako građani mogu osvojiti i zanimljive nagrade, kao što su ljetovanja, wellness paketi, poklon bonovi za trgovine, autoservise, slike, knjige i brojne druge.

Otvorenju su prisustvovali i zamjenik načelnika općine Radoboj Stjepan Sirovec, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina, te predstavnici medija.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u sklopu svojih djelatnosti provodi prikupljanje i raspodjelu socijalne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu na području Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Socijalna pomoć se sastoji od nove i rabljene odjeće i obuće, namještaja, hrane i higijenskih potrepština i druge opreme koju prikupljaju putem donacija građana, te se ista raspodjeljuje osobama u potrebi. Tako u „Socijalnoj samoposluzi" socijalno ugrožene osobe koje su u evidenciji Centra za socijalnu skrb Krapina, prema utvrđenim kriterijima Grada Krapine i GDCK Krapina, jednom mjesečno mogu dobiti paket.

(J.M.)