Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Zagorski gospodarski zbor, 24. po redu, koji će se od četvrtka, 08.09. do subote, 10.09. u sklopu Tjedna kajkavske kulture održati u Krapini, okupit će 375 izlagača, što je stotinjak više nego prošle godine. Rekordan je to broj izlagača, koji će se predstaviti na čak 5000 četvornih metara izložbenog prostora, a po prvi puta, osim u sportskoj dvorani i šatorima kod Osnovne škole "Ljudevit Gaj", i u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda – izložbeni prostori protezat će se sve do Srednje škole Krapina.


Taj sajam izložbeno – prodajnog karaktera, predstavili su danas u Krapini sami organizatori – krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Gospodarske komore- Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško te direktor Radija Kaj Drago Gradečak.
Predsjednik zagorske Gospodarske komore Josip Grilec najavio je da će na Zboru sudjelovati i naš ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat te njegov slovenski kolega, ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Zdravko Počivalšek. Također je istaknuo da nam je osim Slovenije kao partnerske zemlje, županijski partner Šibensko-kninska županija.
Župan Željko Kolar istaknuo je da će ove godine u sklopu Zbora biti i Poslovni uzlet koji je organiziran u suradnji s Poslovnim dnevnikom, a njime će se dodatno educirati poduzetnici i obrtnici.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović naglasio je njegovanje tradicije u sklopu Tjedna kajkavske kulture te da je Zbor iz godine u godinu sve bolji, jer to nije više samo sajam gospodarstva, to je spoj poduzetništva, obrtništva, tradicijskih obrta i kulture.
Da je Zagorski gospodarski zbor prerastao u renomiranu manifestaciju, naglasio je i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, rekavši da je sigurno među tri do četiri najveća takva sajma u zemlji, a iz godine u godinu raste.
Svečano otvorenje Zbora je u četvrtak, 08. rujna s početkom u 14:00 sati u amfiteatru Srednje škole Krapina.