Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U Srednjoj školi Krapina otvorena je 22. zimska škola informatike (17. put u Krapini). Prijavljenih polaznika ima oko 250. Prije samog otvaranja već su počele radionice. Mladi informatičari su programirali, pogonili robote, izrađivali web stranice i animacije ... Pozvani učenici iz cijele Hrvatske pripremaju se za predstojeća domaća i međunarodna natjecanja.

Ako želite da Vaša djeca steknu neku IT kompetenciju, još uvijek nije kasno. Prostora ima u radionici Android (4.1. od 12) te u radionicama za osnovnoškolce Logo, Small Basic, odnosno robotika za srednjoškolce i Python koje počinju 7. siječnja prema rasporedu na www.krik-kr.hr.

Gradonačelnik Zoran Gregurović je tijekom otvaranja istaknuo kako Grad Krapina ulaže u ovakve projekte, te kako postoji svijest o tome da kod djece treba razvijati IT kompetencije s obzirom da živimo u digitalnom dobu.

Otvaranju su nazočili i zamjenica župana Jasna Petek, predstavnik AZOO-a Žarko Bošnjak, te predstavnici organizatora iz HSIN-a, KRIK-a i Srednje škole Krapina.