Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

“Noć muzeja“ obilježena je i u Galeriji grada Krapine, u kojoj je, s obzirom na ovogodišnju glazbenu temu manifestacije, kroz petosatni program, ispričana jedinstvena priča o najvećem blagu grada Krapine i onome što je čini prepoznatljivom diljem Hrvatske – Festivalu kajkavskih popevki.
Program je započeo otvorenjem izložbe “Festival kajkavskih popevki Krapina (1966. – 2016.). Posjetitelji su mogli uživati u filmu “Od Kaja do Fale“ iz 2007. godine, nakon čega su na pozornicu stupili izvođači koji su svojim nastupima obilježili važan dio dugogodišnje povijesti krapinskog Festivala – Elvira Voća, Gabi Novak, Višnja Korbar, Zdenka Kovačićek, Tanja Mršić i Radek Brodarec – ovog puta okupljeni kako bi u sklopu prigodnog druženja pod nazivom “Zvonil je kaj“, s posjetiteljima podijelili svoje najljepše uspomene na nastupe u Krapini. Uz voditelja Željka Slunjskog, prisjetili su se tih slavnih dana i pjesama koje su otpjevali na krapinskoj pozornici.
Po završetku jednosatnog druženja, započeo je koncert “Popevke za navek“, u sklopu kojeg su svojim izvedbama, osim prethodno spomenutih Elvire Voće, Gabi Novak, Višnje Korbar, Zdenke Kovačićek, Tanje Mršić i Radeka Brodareca, krapinsku publiku oduševili i Josipa Lončar, Iva Ranogajec Inkret, Ivan Benc, Gordana Ivanjek Tušek, Miljenko Golub, Roko Vušković te Karla i Dino Miklaužić, uz pratnju orkestra u sastavu Branko Ovčarić, Julije Njikoš, Pere Ištvančić i Karlo Kukovačec.
Događaj su organizirali Pučko otvoreno učilište Krapina i Galerija grada Krapine, uz suorganizatore – Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i Radio Kaj.

 

Pogledaj ove slike na Flickru