Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Jučer, 6. travnja u Krapini je održan 10. po redu Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Krapina. Sajam poslova organizira se u suradnji s lokalnom zajednicom – Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom, predstavnicima lokalne vlasti – županija i gradova, Razvojnom agencijom, institucijama za obrazovanje odraslih i slično, tj. sa svima onima koji utječu na razvoj tržišta rada i koji mogu pridonijeti što boljoj realizaciji ciljeva ove manifestacije koja potiče direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika, potiče na aktivnost u traženju posla, omogućava partnerstvo svih dionika na tržištu rada, pruža informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja te naglašava važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada.

Na sajmu poslova u Krapini predstavljeno je 88 izlagača od kojih 47 s područja Krapinsko-zagorske županije. Grad Krapina kao partner uz KZŽ, HGK – Županijsku komoru Krapina, Obrtničku komoru KZŽ, Pučko otvoreno učilište Krapina, Srednju školu Krapina, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, Radio Hrvatsko zagorje Krapina i ostale potiče razvoj obrtnika, poduzetnika i gospodarstvenika stvarajući im povoljniju poduzetničku i gospodarsku klimu. Gradonačelnik Zoran Gregurović na otvorenju sajma napomenuo je da je u protekle četiri godine, dakle od 2013. na području Grada Krapine čak 500-tinjak nezaposlenih pronašlo svoje zaposlenje upravo kod poslodavaca s područja grada Krapine, a na gradskoj upravi je da im osigura zemljišta za izgradnju novih hala i olakša otvaranje dodatnih radnih mjesta. Vidljivo je da je broj nezaposlenih s područja Grada Krapine u konstantnom padu dok je prema podacima Zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih s područja Grada u porastu.

 

Pogledaj ove slike na Flickru