Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 7. travnja 2017. u Galeriji grada Krapine otvorena je već tradicionalna, ove godine jubilarna dvadeseta izložba pisanica.
Kao i prijašnjih i ove se godine na izložbu odazvao veliki broj autora. Sudjeluju djeca iz dječjih vrtića, učenici osnovnih škola, srednje škole, likovni umjetnici i pojedinci iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija. Izložba je međunarodna jer izlažu i umjetnici iz Slovenije, Italije i Čilea.
Pristupi izradi pisanica su različiti od onih tradicionalnih načina pisanja perom i voskom, bojanja lukom i bojama, obljepljivanja prirodnim materijalima, pa čak i heklanja, do pisanica rađenih od keramike, u tehnici mozaika ili kaširanih. Tu su i jestive pisanice rađene od tijesta za medenjake kao i pisanice rađene japanskom origami tehnikom.
Otvorenju izložbe nazočili su gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović i njegovi zamjenici Dragutin Kozina i Branko Varjačić kao i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je izložbu i otvorio.
U prigodnom glazbenom programu nastupila je folklorna skupina „Viline“.
Izložba ostaje otvorena do 28. travnja 2017. godine.

Pogledaj ove slike na Flickru