Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 Udruga distrofičara Krapina u suradnji sa Savezom društava distrofičara Hrvatske - SDDH i ove se godine uključuje u provođenje aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti, koji se u razdoblju od 16. do 22. rujna obilježava u preko 2.000 gradova.

Ove godine Europski tjedan mobilnosti obilježava se provođenjem Kampanje „Za pokret…“ koja ima za cilj senzibilizirati javnost i lokalnu zajednicu o potrebama osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti, o njihovim mogućnostima, promovirati mobilnost osoba s invaliditetom kao jedno od osnovnih ljudskih prava i na taj način stvarati okruženje jednakih mogućnosti za sve. Posebna pažnja bit će usmjerena na uređaj za iskašljavanje koji spašava živote osoba oboljelih od mišićne distrofije, a koji se ne nalazi na listi pomagala pri HZZO-u.
Povodom obilježavanja postavit će se informativni štand sa informativnim letcima, brošurama i izložbom radova članova Udruge distrofičara Krapina sa kreativnih radionica, 22. rujna 2017. (petak), na Trgu Ljudevita Gaja (ispred spomenika Ljudevita Gaja) u vremenu od 10.00 do 13.00 sati.

Pozivaju se svi građani da se pridruže u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti!