Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak, 19. listopada 2017. godine predstavljena je monografija dječjeg vrtića „Gustav Krklec“ iz Krapine. Monografija koja je nazvana „Djeca su naša radost i budućnost“, govori o zbrinjavanju djece predškolskog uzrasta od 1965. godine, kada je s radom počeo dječji vrtić u Krapini. Knjiga publicistički obuhvaća djelovanje ustanove od osnutka do kraja prošle pedagoške godine, a sve je popraćeno nizom fotografija raznih generacija djece koja su bila polaznici jaslica, vrtića te „male škole“.  O monografiji su govorili autor Drago Kozina, kojem je ovo već 23. napisana knjiga i ravnateljica vrtića Ksenija Ostojić.

Pozdravne riječi uputili su i savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Andreja Silić te predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Ivica Hršak koji je istaknuo: „Ponosni smo i na dva privatna dječja vrtića koja djeluju na području Grada Krapine, no Dječji vrtić „Gustav Krklec“ u pola je stoljeća ostavio neizbrisiv trag u krapinskoj povijesti.“  U glazbenom dijelu programa sudjelovali su zbor dječjeg vrtića i polaznici Osnovne glazbene škole Krapina.