Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Sustav eDozvola implementiran je na razini Države 2014. godine te se primjenjuje u upravnim odjelima županija, velikih gradova i gradova sjedišta županija koji obavljaju poslove izdavanja dozvola, izuzev upravnih odjela Primorsko-goranske županije, Grada Zagreba i Grada Rijeke. Krajem 2017. godine sustav je nadograđen novim funkcionalnostima.
Prije uvođenja sustava eDozvola u Hrvatskoj se na građevinsku dozvolu čekalo u prosjeku gotovo godinu dana no sustav eDozvola bitno je ubrzao postupak izdavanja akata za gradnju. Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole u Hrvatskoj iznosi 30 dana, a brojni upravni odjeli uspijevaju dozvolu izdati u bitno kraćem roku. Prema analizi Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u 2017. godini rok za izdavanje građevinske dozvole bio je najkraći u Samoboru i iznosi svega 11 dana, državni prosjek je 31 dan. Nakon Samobora, najbrži grad je Varaždin kojem za izdavanje dozvole treba 13 dana, slijedi Virovitica – 14 dana, pa Koprivnica, Čakovec i Bjelovar – 15, Krapina – 17, te Dubrovnik – 20 i Vukovar – 24 dana.
Od 30 gradova koji izdaju dozvole preko sustava eDozvola u sedam njih se čeka manje od 20 dana, a među njima je i Krapina.

U deset gradova prosjek izdavanja dozvole iznosi između 20 i 30 dana, a u ostalim se čeka od 30 pa i do 53 dana. Što se tiče županija, samo pet ih taj posao odradi za manje od 20 dana, a najduži rok čekanja na dozvolu je 50 dana. Što se tiče županija, najbrža je Međimurska, kojoj treba 15 dana, potom Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska i Osječko-baranjska kojima treba 16 dana te Varaždinska u kojoj se na dozvolu čeka 17 dana.