Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradsko vijeće Krapine na svojoj je sjednici u srijedu 9. svibnja 2018. godine donijelo odluku o pokretanju projekta izgradnje i uređenja Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko-zagorske županije, u Perivoju Janka Draškovića u Krapini.
Cilj je stvaranje uspomene i odavanja počasti smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja KZŽ. Prema odluci, Grad Krapina pokreće ovaj projekt u svojstvu investitora, a Projekt će se realizirati prema rezultatima natječaja za izradu idejnog rješenja spomen-obilježja zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” te prvonagrađenom radu autora Filipa Romića i Krešimira Romića, prema kojem je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju. Gradonačelnik Krapine ovlašten je poduzeti pravne radnje i donijeti provedbene akte u svrhu prijave za sufinanciranje i realizaciju projekta.
U realizaciji navedenog projekta, Grad Krapina bio je partner Udruzi ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” i za daljnje aktivnosti će biti nositelj investicije.