Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Obavještavamo građane da na području Grada Krapine zimsku službu, odnosno čišćenje kolnika nerazvrstanih cesta obavlja tvrtka Krakom d.o.o. Krapina, Gajeva 20, a kolnike državnih cesta (D-1, D-206, D-35 i D-74) čiste službe Hrvatskih cesta d.o.o.
Čišćenje započinje u pravilu kad snijeg na kolniku iznosi min. 5 cm, a obavlja se prema prioritetima. U I zoni čišćenja su prvenstveno glavne ceste (bivše županijske ceste), te ulice za pristupe u centar grada.


Molimo građane za oprez i strpljenje, a vozače da koriste glavne prometne pravce i poštuju obavijesti o prometovanju na svim cestama.
Vlasnici i korisnici zemljišta, stanova, zgrada i poslovnih prostorija dužni su uklanjati snijeg i led sa pješačkih prilaza i drugih javnih površina ispred objekata, kao i oko objekata i zemljišta koje koriste.
U slučaju opasnosti od padanja snijega ili leda s krova, vlasnici i korisnici zgrada dužni su postaviti odgovarajuće znakove upozorenja i zapreke kojima će se zaštititi prolaznici (najčešće su to letve i PVC trake, a u posebnim slučajevima i zaštitni tuneli). Također je u tom slučaju potrebno izvijestiti Grad Krapinu - komunalnog redara.
Ako obveznici ne izvrše svoju obavezu, komunalni redar može naručiti od drugih osoba na trošak obveznika ili izreći novčanu kaznu prema Odluci o komunalnom redu.