Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

"Večer novih popevki" 2017.

U subotu 9. rujna 2017. godine održan je završni koncert 52. Tjedna kajkavske kulture pod nazivom „Večer novih popevki“. Na festivalskoj pozornici izvedena je 21 kajkavska popevka pod vodstvom umjetničkog ravnatelja Siniše Leopolda. Naše lijepo zagorje tako je jučer postalo bogatije za 22 nove popevke, nažalost jedna nije izvedena iz opravdanih razloga, a Nikola Kolačević iz Rijeke imao se priliku predstaviti kao najmlađi sudionik festivala.

više...

"Popevke za navek" 2017.

U petak 8. rujna 2017. godine, u Festivalskoj dvorani održan je retrospektivni koncert pod nazivom „Popevke zanavek“ na kojoj su se Krapinčani i njihovi gosti prisjetili starih popevki koje su iznjedrili dosadašnji festivali.
Dolazak gostiju svojim su programom uveličali Gradski puhački orkestar Krapina i Krapinske mažoretkinje te Počasna postrojba Grada Krapine „Krapinski Ilirci" koji su nastupili ispred Festivalske dvorane.

više...

32. dječji festival "Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu"

U četvrtak, nakon otvorenja 25. ZGZ i Muzeja oldtimera imali smo priliku prisustvovati 32. dječjem festivalu "Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu". Mali kaj 2017. održan je u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, a najljepše zagorske popevke izvelo je 20-ak izvođača te je otvoren pjesmom "Popevke sem slagal".

više...

Otvoren Muzej oldtimera zagorskog poduzetnika Antuna Presečkog

U četvrtak 7.9.2017.godine, u Krapini, otvoren je prvi Muzej oldtimera zagorskog poduzetnika Antuna Presečkog, u čiju je gradnju i opremanje uložio dva i pol desetljeća i oko šest milijuna kuna. Tako je njegov dugogodišnji san jučer postao stvarnost, a u cijeli taj pothvat krenuo je zbog želje da Krapini, koja već ima Muzej krapinskih neandertalaca, daruje još jedan, u koji će rado dolaziti djeca, građani, ali i turisti. Ministru turizma Gariju Cappelliju pripala je čast da otvori Muzej, a gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović rekao je kako je zadovoljan što je uz svjetki poznat Muzej krapinskih neandertalaca Krapina dobila još jednu destinaciju privlačnu turistima.

više...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5