×

Upozorenje

JFile: :read: Nije moguće otvoriti datoteku: https://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q=SELECT+%2A+FROM+yql.query.multi+WHERE+queries%3D%27SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.info+WHERE+api_key%3D%22b614c0b7963b863cfeb52c9db9fe3283%22+and+photoset_id%3D%2272157700916717375%22%3B+SELECT+%2A+FROM+flickr.photosets.photos%2820%29+WHERE+api_key%3D%22b614c0b7963b863cfeb52c9db9fe3283%22+and+photoset_id%3D%2272157700916717375%22+and+extras%3D%22description%2C+date_upload%2C+date_taken%2C+path_alias%2C+url_sq%2C+url_t%2C+url_s%2C+url_m%2C+url_o%22%27&format=json&env=store%3A%2F%2Fdatatables.org%2Falltableswithkeys&_maxage=3600&callback=
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U nedjelju 2. rujna 2018. godine u Krapini je, već tradicionalno, Dječjim korzom, otvoren 53. Tjedan kajkavske kulture. Rijeka djece u narodnim nošnjama u pratnji krapinskih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra prošetalo je središnjim krapinskim Trgom Ljudevita Gaja i potom se predstavila na pozornici, svaka dječja grupa svojom pjesmom ili igrokazom na kajkavskom jeziku.
Gradonačelnik Zoran Gregurović pozdravio je sve prisutne te im poželio dobrodošlicu i na ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture.
– Dobrodošli na otvorenje najvažnijeg krapinskog tjedna u godini, 53. Tjedna kajkavske kulture. Zahvaljujem svim organizatorima, udrugama, svima koji su se uključili u pripremu programa te sponzorima, donatorima i pokroviteljima. Hvala i predsjednici RH na pokroviteljstvu Festivala kajkavskih popevki, Ministarstvu kulture na pokroviteljstvu Tjedna kajkavske kulture te Saboru RH na pokroviteljstva novog potprograma “U ozračju kaja”, koji kreće od ove godine, u sklopu kojeg će se predstavljati naši prijateljski gradovi iz drugih kajkavskih regija Hrvatske – Zagreb, Pitomača, Prelog, Novi Marof i Velika Gorica. Vrijeme je tradicionalno promjenljivo, no nadam se da će izdržati bez kiše i da nam naš novi suvenir, Festivalski kišobran, neće puno trebati. Stoga sve pozivam da dođu u Krapinu i da uživaju u bogatom programu tijekom čitavog Tjedna – pozvao je s pozornice gradonačelnik Gregurović.
Prisutne je pozdravio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.
– Jer da se dođe do 53 godine tradicije, morate uključiti mlade ljude. Program je izuzetno bogat i očekujem da Krapinom u tjedan dana prođe oko 100.000 ljudi te da ona bude sjedište kajkavskog govornog područja, ne samo u Krapinsko – zagorskoj županiji, već u Hrvatskoj. Također, mi kao najbolja turistička kontinentalna destinacija skrećemo pozornost u čitavoj sjevernoj Hrvatskoj, a prilikom obilaska manifestacija u Varaždinu, Čakovcu i Koprivnici, vidio sam koliki je interes upravo za Tjedan kajkavske kulture, koliko svi cijene 53 godine krapinskog Tjedna kajkavske kulture – rekao je Kolar.
A Tjedan kajkavske kulture otvorio je, već drugu godinu za redom, državni tajnik u Ministarstvu kulture, Krešimir Partl.
– Ovo je promocija kaja u pisanom, govornom i pjevnom obliku, a već letimičan pogled na ovogodišnji program dokazuje da se ove godine itekako vodilo računa da se tradicija spoji sa suvremenošću. Tjedan kajkavske kulture možemo s pravom smatrati jednim od najvažnijih događaja Europske godine kulturne baštine, kojem se Hrvatska priključila. Riječ “kaj”, tradicija i običaji su ono po čemu ste jedinstveni, a osim kulturološkog, ova manifestacija ima i veliki gospodarski i turistički značaj. Posebno me veseli vidjeti mnogo mladih ljudi, koji će ustrajati na ovoj tradiciji i dalje. Već danas se po velikom broju okupljenih vidi se da će Tjedan biti itekako dobro posjećen – rekao je Partl, pa otvorio Tjedan kajkavske kulture, za čiji je organizaciju velikom dijelom zaslužno i Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.
U Krapini se okupilo i mnoštvo visokih uzvanika, državnih tajnika, saborskih zastupnika, župana, gradonačelnika i načelnika, poduzetnika, gospodarstvenika i obrtnika, koje su dočekali domaćini, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, njegovi zamjenici Drago Kozina i Branko Varjačić, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak i svi gradski vijećnici.
Također su bili prisutni i članovi počasne postrojbe grada Krapine "Krapinski ilirci", koji oživotvoruju cilj očuvanja i njegovanja tradicije Ilirskog pokreta i njegovog vođe dr. Ljudevita Gaja.
Nakon Dječjeg korza održan je Zabavno – glazbeni program: „Kaj vu duši“ na kojem su nastupili Simpatizeri, Krunoslav Jazbec, Rajko Suhodolčan, Kavaliri, TS Krijesnice, Ivan Benc, Kušlec, Branko Greblički Ventek, Kirijales, Iva Ranogajec Inkret, Andrija Kos i Carpona band, Gordana Ivanjek Tušek, Kajda, TS Pleteri, Kontra Band i Queentete.

{gallery}https://www.flickr.com/photos/krapina/sets/72157700916717375/{/gallery}

 • Izložba u Muzeju krapinskih neandertalaca - SVIJET SOLI

 • Uskrsna čestitka

  Uskrsna čestitka Sretan i blagoslovljen Uskrs žele Vam zaposlenici gradske uprave, vijećnici u Gradskom vijeću i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović sa zamjenicima! više...
 • Odluka o raspisivanju izbora za članove MO Krapina

  Na temelju čl. 21. i čl. 56. Statuta Grada Krapine („Službeni glasnik Grada Krapine“ br. 4/09., 3/13., 1/18.), Gradsko vijeće Grada Krapine na svojoj sjednici održanoj dana 16.04.2019. godine, donosi Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Krapina.  Izbori će se održati dana 26.05.2019. godine u vremenu od 7,00 više...
 • U produžetku Ulice Frana Galovića u Krapini otvorena nova cesta

  U produžetku Ulice Frana Galovića u Krapini otvorena nova cesta Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović obišao je završetak radova na izgradnji produžetka Ulice Frana Galovića, čime je i službeno ta prometnica puštena u promet. Radovi na izgradnji ove dionice ceste koja spaja središte grada sa Zagorskom magistralom i gospodarskom zonom počeli su u srpnju 2018. godine – Radovi su završeni, te je više...
 • Zatvaranje prometa u Magistratskoj ulici 20.04.2019.

  Za potrebe održavanja tradicionalnog prijema za povijesne postrojbe iz Republike Hrvatske zatvara se za sav promet Magistratska ulica i to dana 20.04.2019. godine (subota) u vremenu od 10.00 sati do cca 10.30 sati, odnosno do završetka prijema postrojbi. Zaključak možete vidjeti ovdje. više...
 • Obavijest o promjenama rasporeda usluga zbog Uskrsnih blagdana

  Obavijest o promjenama rasporeda usluga zbog Uskrsnih blagdana Obavještavaju se korisnici s područja Grada Krapine te Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj da će zajedničko reciklažno dvorište na adresi Bobovje 52F na blagdan Velikog petka raditi skraćeno, odnosno od 12:00 do 16:00 sati. Na Veliku subotu (20. travnja 2019. godine) reciklažno dvorište će biti zatvoreno.Odvoz sortiranog reciklabilnog otpada više...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5