Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

   

     

          Nakon početnih mjera „opuštanja“ u vidu dozvole kretanja svim stanovnicima Krapinsko-zagorske županije po području cijele Županije te produljenog radnog vremena trgovina (osim nedjeljom), u ponedjeljak, 4. svibnja otvoreni su frizerski i kozmetički saloni (i ine uslužne djelatnosti). Istog dana počela je i primjena novih mjera vezanih za održavanje vjenčanja i pogreba te otvaranje dječjih igrališta kao i na koji se način može baviti rekreativnim sportom na otvorenom. Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Zbog sprječavanja širenja infekcije broj osoba na vjenčanju ovisi o mogućnosti održavanja razmaka od 1,5 metra među sudionicima. Niti jedan sudionik ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije. Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra u prostoru gdje se odvija službeni dio ceremonije vjenčanja. Održavanje fizičkog razmaka posebno je važno radi zaštite zdravlja osoba koje pripadaju osjetljivim skupinama. Naravno uz pridržavanje općih i higijenskih mjera. Detaljne upute vezane za vjenčanja možete vidjeti ovdje.
     Što se tiče posljednjih ispraćaja, održavaju se isključivo u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice uz održavanje propisanog razmaka od najmanje 1,5 metra između pojedinaca. Dopušteno je organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. Obavijest o smrti (osmrtnica) ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne. Posljednji ispraćaj hrvatskih branitelja održavaju se uz odavanje vojnih počasti uz pridržavanje ovdje navedenih mjera. Pogrebu, posljednjem ispraćaju, polaganju urni ne smiju prisustvovati osobe sa povišenom tjelesnom temperaturom i simptomima akutne respiratorne infekcije. Potrebno je pridržavati se općih higijenskih mjera te izbjegavanje izražavanja sućuti uobičajenim kondoliranjem. Detaljne upute vezane za posljednje ispraćaje možete vidjeti ovdje.
     S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome preporučeno je da se održava fizička distanca među osobama od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće. Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica nečistim rukama uz pridržavanje svih općih i higijenskih mjera. Detaljnije upute vezane za boravak na dječjim igralištima možete vidjeti ovdje.
     Kako je Stožer civilne zaštite RH jučer donio i Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koja se odnosi na rad autoškola, a koja je stupila na snagu, očekuje se da će i autoškole na području Grada uskoro početi s radom uz naravno pridržavanje preporuka koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Detaljnije upute vezane za autoškole možete vidjeti ovdje.
     Kako je najavljeno 11. svibnja predviđen je početak nastave u razrednim odjeljenjima od 1. do 4. razreda no u osnovnim školama na području Grada Krapine roditelji su se izjasnili da neće slati svoju djecu na nastavu nego će djeca nastaviti sa školom na daljinu.
     Ujedno 11. svibnja počinju s redovnim radom i vrtići na području Grada Krapine. Što se tiče Dječjeg vrtića „Gustav Krklec“ čiji je osnivač Grad Krapina roditelji koji su se izjasnili da će dovesti svoju djecu u ponedjeljak u vrtić dobili su i podrobne upute Vrtića koje se baziraju na preporukama Stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ministarstva znanosti i obrazovanja od 5. svibnja 2020. Uputu o dovođenju djeteta u dječji vrtić DV Gustav Krklec možete vidjeti ovdje.
     Početkom idućeg tjedan očekuje se i početak rada ugostiteljskih objekata na području Grada Krapine uz obavezno pridržavanje općih i higijenskih mjera. Detaljnije upute o radu ugostiteljskih objekata možete vidjeti ovdje.
     Gradsko vijeće Grada Krapine na elektronskoj sjednici održanoj 24. travnja 2020. godine donijelo je i Odluku o oslobođenju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa kao jednu od mjera suzbijanja negativnih gospodarskih posljedica nastalih uslijed posebnih okolnosti - proglašenja epidemije bolesti COVID-19. Pravo na oslobođenje od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa za 2020. godinu ostvaruju svi obveznici plaćanja ovog poreza obzirom da je rad ugostiteljskim objektima svih kategorija obustavljen Odlukom Stožera Civilne zaštite RH. Pozivaju se obveznici plaćanja poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa da podnesu zahtjev za oslobođenje od plaćanja ovog poreza. Isto tako, svim ugostiteljima se besplatno odobrava proširenje ugostiteljskih terasa na javnim površinama gdje god je to moguće temeljem podnesenog zahtjeva Gradu Krapini. Detaljnije o oslobađanju od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa možete vidjeti ovdje
      Gradsko vijeće Grada Krapine je 24. travnja donijelo i Odluku o mjerama za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 za obveznike plaćanja komunalne naknade na području Grada Krapine, a kojom je omogućeno da se obveznici plaćanja komunalne naknade kojima je odlukom stožera CZ RH obustavljen rad, oslobode plaćanja komunalne naknade za vrijeme dok ne rade.
Za ostvarenje prava na oslobođenje, obveznici su dužni podnijeti zahtjev, kako bi se oslobođenje od plaćanja komunalne naknade iskazalo umanjenjem na analitičko -
knjigovodstvenoj kartici obveznika. Rok za podnošenje zahtjeva je 15.05.2020. godine. Zahtjev se podnosi elektronskim putem na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a detaljnije o navedenom možete vidjeti ovdje.
     Svoj doprinos ublažavanju posljedica epidemije COVID-a 19 dat će i komunalno poduzeće KRAKOM d.o.o. Obzirom da nije došlo do izmjene potrebnih zakona koji bi omogućili oslobođenje od plaćanja odvoza komunalnog otpada, napravljena je izmjena cjenika na način da će se poslovnim korisnicima koji su uslijed pojave uvjeta posebnih okolnosti obustavili obavljanje registrirane djelatnosti, za razdoblje od 01. travnja 2020. godine do opoziva odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, obračunavati cijenu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada u iznosu od 1,00 kn mjesečno, na temelju zahtjeva koji se podnosi trgovačkom društvu Krakom d.o.o.. Iako je predviđeni rok podnošenja zahtjeva bio 4. svibnja, zahtjevi se još mogu dostaviti najkasnije do 18. svibnja.
     Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović još je u ožujku donio odluku da se do daljnjeg neće provoditi ovrhe – ni od strane Grada ni od strane gradskih poduzeća, a svi gradskim ustanovama i tvrtkama naložene su mjere štednje te je donesena odluka o neisplati uskrsnica i regresa. Što se tiče projekata planiranih u 2020. godini izvršavaju se samo oni koji su već prije pokrenuti i ugovoreni ili se ne financiraju iz gradskog proračuna, tj. osigurano im je većinsko financiranje iz drugih izvora-

     Činjenica je da zasad nema povratka na "staro", ali ovo "opuštanje mjera" daje nam nadu da sve ide na bolje. Ipak ostanimo i dalje odgovorni kroz pridržavanje svih općih i higijenskih uputa da zaštitimo svoje zdravlje i zdravlje naših najbližih!

 • Uskrsnice za krapinske umirovljenika

  Uskrsnice za krapinske umirovljenika

  Ovih dana kreće isplata uskrsnica umirovljenicima s područja Grada Krapine prema odluci gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića. Umirovljenicima čija mjesečna mirovina ne prelazi iznos od 140,00 eura odobrava se pomoć u iznosu od 50,00 eura, a umirovljenicima čija mjesečna mirovina iznosi više od 140,00 eura, a ne prelazi iznos od

  više...
 • Obavijest – privremeno zatvaranje prometa

  Obavijest – privremeno zatvaranje prometa

  Zbog izvođenja radova na uklanjanju drveća dana 24.03.2023. godine (petak) u vremenu od 08.30 sati do cca 13.00 sati zatvara se za sav promet Ulica Rudolfa Lovreca i to dionica ceste od kućnog broja 2 do kućnog broja 8. Mole se građani za strpljenje i razumijevanje!

  više...
 • 23. OŽUJKA – SVJETSKI METEOROLOŠKI DAN

  23. OŽUJKA – SVJETSKI METEOROLOŠKI DAN

  Pod meteorološkim informacijama podrazumijeva se sveukupnost podataka o stanju atmosfere ili o pojedinim meteorološkim pojavama ili elementima. Meteorološke informacije moraju zadovoljiti sljedeće osnovne zahtjeve: globalnost, sinkronost, istovjetnost metoda opažanja i motrenja, redovitost i operativnost. Globalnost informacija znači da se u prognostička središta, već prema području koje opslužuju, slijevaju podaci ne

  više...
 • Otvorenje Izložbe pisanica u Galeriji grada Krapine sutra u 18,30 sati

  Otvorenje Izložbe pisanica u Galeriji grada Krapine sutra u 18,30 sati

  Uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs, Galerija grada Krapine već tradicionalno priprema izložbu pisanica na koju se odazvao veliki broj autora iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija. Izlagači su djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri i pojedinci koje se u slobodno vrijeme bave izradom pisanica. Pristupi izradi pisanica

  više...
 • Kazališna predstava Kerekesh Teatra “Ljubaf” danas u 19 sati u Festivalskoj dvorani Krapina

  Kazališna predstava Kerekesh Teatra “Ljubaf” danas u 19 sati u Festivalskoj dvorani Krapina

  Tko je za obilje smijeha, ne smije propustiti kazališnu predstavu Kerekesh Teatra “Ljubaf” danas u 19.00 sati u Festivalskoj dvorani Krapina. Radi se o komedija u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost, jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti.

  više...
 • DANAS ČIČA MIČA U GRADSKOJ KNJIŽNICI KRAPINA!

  DANAS ČIČA MIČA U GRADSKOJ KNJIŽNICI KRAPINA!

     Gradska knjižnica Krapina danas obilježava Svjetski dan pripovijedanja nizom aktivnosti, a u sklopu obilježavanja 830. obljetnice Grada Krapine. I veliki i maleni moći će uživati u brojnim sadržajima, a bit će i nagrada! Navratite!

  više...
 • Europarlamentarac Ressler u posjetu Gradu Krapini: Dinamični razvoj na svim područjima donio je gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu ovako uvjerljivo povjerenje!

  Europarlamentarac Ressler u posjetu Gradu Krapini: Dinamični razvoj na svim područjima donio je gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu ovako uvjerljivo povjerenje!

  U službenom posjetu Gradu Krapini u petak je boravio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler kojeg je na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Zoran Gregurović sa suradnicima. Budući da u Krapini ne nedostaje projekata i investicija, a planovi za naredno razdoblje u svim su područjima ambiciozni, zastupnik Ressler

  više...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29