Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u utorak je proslavljen Dan Grada Krapine što je osim za osvrt na proteklo jednogodišnje razdoblje i realizirane projekte bila prilika i za zahvalu pojedincima, tvrtkama i udrugama koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli razvoju Grada.

Iako je godina na izmaku bila zahtjevna i izazovna, investicija i projekata u Krapini nije nedostajalo, a gradonačelnik Zoran Gregurović posebno je istaknuo otvorenje nogometnog igrališta s umjetnom travom u Sportskom centru u Podgori koji je, zahvaljujući ovoj investiciji, dobio novo, modernije i ljepše lice. Uređen je i Perivoj Janka Draškovića koji je postao urbano mjesto okupljanja u gradu, a upravo na tom lokalitetu uređeno je i centralno spomen obilježje smrtno stradalim i umrlim braniteljima s područja Krapinsko-zagorske županije.

Uz to, uređeno je i spomen obilježje te postavljena ploča za dva poginula Tigra u Donjoj Šemnici, a započeli su i radovi na realizaciji projekta razvoja širokopojasne infrastrukture vrijedne gotovo 60 milijuna kuna koja bi do kraja iduće godine trebala doći u sva kućanstva što će uvelike doprinijeti bržem razvoju Grada i susjednih općina.

Puno se radilo i na projektima vezanim uz komunalnu infrastrukturu, održavanje cesta, uređenje javnih površina, dopunjavala su se igrališta s novim spravama, gradila se javna rasvjeta u naseljima, kao i vodovodna infrastruktura i odvodnja.

-Vjerujem da će tijekom ljetnih mjeseci i igralište za odbojku na pijesku kod Osnovne škole Augusta Cesarca koje je ove godine sagrađeno postati hit. Postavljene su cijevi kao priprema za optiku, napravljena je rekonstrukcija niskonaponske mreže, zamijenjene su stare i dotrajale plinske cijevi. U nekoliko naselja u gradu je rađena takva sveobuhvatna rekonstrukcija i moram priznati da nam je to bio najzahtjevniji projekt dosad, a stanovnici tog dijela grada bili su uistinu strpljivi i na tome im hvala, te se ispričavam se što su se radovi odužili. No, sad kad će radovi biti gotovi, a preostalo je staviti završni asfaltni sloj, to naselje će biti kompletno infrastrukturno modernizirano – rekao je Gregurović.

Hrvatske ceste su provele postupak javne nabave na koji su pristigle četiri ponude za izgradnju kružnog toka kod „ruke“ u Velikoj Vesi, a gradonačelnik vjeruje kako bi radovi mogli početi na proljeće. Izgrađena je i druga faza spojne ceste od Zaboka prema Krapini za čije se puštanje u promet čeka suglasnost resornog ministarstva, dok je u pripremi je i dokumentacija za raspisivanje postupka javne nabave za nastavak izgradnje III. faze te ceste.

-Vrlo važan i životno značajan projekt, sanacija odlagališta komunalnog otpada Gorjak koji bi, da se nije krenuo realizirati, izazvao probleme s zbrinjavanjem otpada s čime se suočavaju i bore mnoge druge sredine, pa i one koje su značajno veće i bogatije od nas – rekao je Gregurović osvrnuvši se i gospodarske pokazatelje koji su nikada bolji.

Naime, podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokazuju kako u Gradu Krapini nikada nije bilo više zaposlenih, a istovremeno, nikada nije bilo ni manje nezaposlenih.

-Što se tiče Poduzetničke zone, svi koji dolaze prema Krapini od smjera naplatnih kućica, vide da se ona razvija i gradi. Nove hale niču i nekoliko novih projekta i ozbiljnih investicija je u tijeku ili se priprema – istaknuo je Gregurović te dodao kako se kao Grad trude poduzetnicima maksimalno olakšati i ubrzati realizaciju projekata.

Ove godine po drugi puta su ušli u finale za "Naj grad" u kategoriji gospodarstva. Krapina je grad bez prireza, među hrvatskim gradovima s najnižom jediničnom cijenom za obračun komunalne naknade i komunalnog doprinosa, ukinut je porez na kuće za odmor i porez na potrošnju, dok porez na korištenje javnih površina iznosi tek kunu po kvadratu godišnje.

Gradska uprava i prošle je godine brinula o svim generacijama svojih stanovnika kroz razne subvencije, kako umirovljenicima, učenicima, vrtićarcima, studentima, tako i mladim obiteljima čije se stambeno zbrinjavanje u Krapini snažno podupire kako bi svoju mladost zadržali u gradu.

-Osobito nam je drago što smo za dvije grupe proširili Gradski vrtić, od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja odobreno nam je 13,8 milijuna kuna za izgradnju novog vrtića za deset novih vrtićkih grupa. Očekujem da bi kroz sljedeću godinu isprojektirali i ishodili građevinsku dozvolu, raspisali natječaj i nakon toga krenuli s radovima, kako bi se u jesen 2024. godine mogao otvoriti taj vrtić – rekao je Gregurović.

Zahvalivši svim suradnicima na trudu, angažmanu, radu i suradnji, Gregurović je naglasio kako bez obzira na političke boje svoj odnos moraju graditi na koristi koje im donose sličnosti, a ne tražiti ono što ih razlikuje.

-Želim da na takvim postulatima gradimo našu budućnost, ali i budućnost naše djece – zaključio je gradonačelnik Gregurović čestitavši svim građanima i građankama Dan Grada Krapine.

Čestitkama svim građanima povodom Dana Grada pridružio se i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović koji je istaknuo zadovoljstvo radom Gradskog vijeća te suradnjom s gradskom upravom. I on je izdvojio neke od projekata za koje smatra da važne za sve Krapinčanke i Krapinčane.

-Prije svega brigu za najmlađe kontinuirano nastavljamo činjenicom da su povećani kapaciteti Dječjeg vrtića Gustav Krklec čiji je osnivač Grad Krapina, te da su odobrena sredstva za izgradnju novog vrtića od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Izgradnjom novog vrtića znatno će se povećati dostupnost vrtića na području našeg Grada - izjavio je predsjednik Gradskog vijeća te čestitao svim dobitnicima javnih priznanja.

Mala plaketa dodijeljena je Luki Hršaku za uspjehe postignute na natjecanjima iz znanja. Plaketa je dodijeljena i profesorici Miljenki Hršak za mentorske uspjehe postignute na natjecanjima iz znanja i za doprinos razvoju obrazovanja i mentorstva u Gradu Krapini, Veterinarskoj stanici u Krapini povodom 70. obljetnice, kao i doktorici Almiri Tabaković za doprinos u unapređenju zdravstvene skrbi djece u Gradu Krapini.

Povelja je dodijeljena Branku Ovčariću za izniman doprinos u promicanju kajkavske popevke te cjelokupnog kajkavskog glazbenog stvaralaštva. Zatim Udruzi umirovljenika Krapina povodom 75. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te izv. prof. dr. sc. Sanji Sever Mališ za izniman doprinos u razvoju ekonomske znanosti i promicanje imena Grada Krapine.

Dodijeljena su i dva priznanja gradonačelnika. Marijanu Merkašu za izniman doprinos unapređenju lokalne zajednice te tvrtki Knauf Krapina d.o.o. za doprinos razvoju gospodarstva.

Sever Mališ uime nagrađenih zahvalila je Gradu istaknuvši kako je ova nagrada, osim velikog priznanja, poticaj da u budućnosti rade još bolje i kvalitetnije te budu inicijatori pozitivnog društvenog napretka.

Svečanoj sjednici prisustvovala je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koja je poručila kako su, gledajući s razine Vlade i resornog Ministarstva, u Krapini vidljivi veliki napredak i veliki projekti.

- U proteklih 7 do 8 godina korištenja ove prve financijske omotnice, kada smo postali država članica Europske unije bili smo željni iskoristiti što je više moguće dostupnih europskih fondova i realizirati projekte koji čine boljitak diljem naše domovine. Grad Krapina je to prepoznao. Mi kao Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Vlada Republike Hrvatske smo tu da vam pomognemo realizirati brojne projekte koji ostaju trajna vrijednost vašeg Grada – rekla je Tramišak.

Ministrica je najavila i kako su prepoznali važnost decentralizacije sredstava iz fondova Europske unije.

-Republika Hrvatska ima odobreno ukupno 25 milijardi eura do kraja desetljeća, na raspolaganje svima nama. Vjerujem da ćemo svi zajedno koristiti ova sredstva na dobrobit i zajednički razvoj svih dijelova Republike Hrvatske vodeći se onim osnovnim motom, a to je ravnomjerni regionalni razvoj i da niti jedan dio Hrvatske ne smije biti zapostavljen – zaključila je ministrica Tramišak.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pohvalio je dobre projekte koje Krapina provodi, a koji nisu doprinijeli samo razvoju Grada, već i čitave Županije.

- Ja kao župan veselim se svakom projektu Grada Krapine, bio on veliki ili mali, upravo zbog toga što je Krapina jednim većim dijelom ogledalo samo županije – rekao je Kolar.

Uime gradonačelnika i načelnika prisutnima se obratio gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk koji je čestitavši nagrađenima poručio kako upravo oni, a pogotovo mladi govore o onome što je odrednica ovog Grada i zbog čega je Krapina uspješan Grad.

- Da bi bili uspješni i da bi provodili odnosno realizirali projekte morate imati određenu strategiju, projekte i jasnu viziju razvoja grada kako biste znali i mogli iz te vizije napraviti rezultat - rekao je Turk zahvalivši gradonačelniku, predsjedniku vijeća i vijećnicima na prepoznavanju te vizije, ali i na načinu kako dođi do rješenja da bi ovaj grad bio ljepši i uspješniji na ponos svih njegovih građana.

 

 • Uskrsnice za krapinske umirovljenika

  Uskrsnice za krapinske umirovljenika

  Ovih dana kreće isplata uskrsnica umirovljenicima s područja Grada Krapine prema odluci gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića. Umirovljenicima čija mjesečna mirovina ne prelazi iznos od 140,00 eura odobrava se pomoć u iznosu od 50,00 eura, a umirovljenicima čija mjesečna mirovina iznosi više od 140,00 eura, a ne prelazi iznos od

  više...
 • Obavijest – privremeno zatvaranje prometa

  Obavijest – privremeno zatvaranje prometa

  Zbog izvođenja radova na uklanjanju drveća dana 24.03.2023. godine (petak) u vremenu od 08.30 sati do cca 13.00 sati zatvara se za sav promet Ulica Rudolfa Lovreca i to dionica ceste od kućnog broja 2 do kućnog broja 8. Mole se građani za strpljenje i razumijevanje!

  više...
 • 23. OŽUJKA – SVJETSKI METEOROLOŠKI DAN

  23. OŽUJKA – SVJETSKI METEOROLOŠKI DAN

  Pod meteorološkim informacijama podrazumijeva se sveukupnost podataka o stanju atmosfere ili o pojedinim meteorološkim pojavama ili elementima. Meteorološke informacije moraju zadovoljiti sljedeće osnovne zahtjeve: globalnost, sinkronost, istovjetnost metoda opažanja i motrenja, redovitost i operativnost. Globalnost informacija znači da se u prognostička središta, već prema području koje opslužuju, slijevaju podaci ne

  više...
 • Otvorenje Izložbe pisanica u Galeriji grada Krapine sutra u 18,30 sati

  Otvorenje Izložbe pisanica u Galeriji grada Krapine sutra u 18,30 sati

  Uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan Uskrs, Galerija grada Krapine već tradicionalno priprema izložbu pisanica na koju se odazvao veliki broj autora iz Krapinsko-zagorske i susjednih županija. Izlagači su djeca vrtićke dobi, osnovnoškolci, umirovljenici, likovni umjetnici, umjetnici amateri i pojedinci koje se u slobodno vrijeme bave izradom pisanica. Pristupi izradi pisanica

  više...
 • Kazališna predstava Kerekesh Teatra “Ljubaf” danas u 19 sati u Festivalskoj dvorani Krapina

  Kazališna predstava Kerekesh Teatra “Ljubaf” danas u 19 sati u Festivalskoj dvorani Krapina

  Tko je za obilje smijeha, ne smije propustiti kazališnu predstavu Kerekesh Teatra “Ljubaf” danas u 19.00 sati u Festivalskoj dvorani Krapina. Radi se o komedija u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost, jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti.

  više...
 • DANAS ČIČA MIČA U GRADSKOJ KNJIŽNICI KRAPINA!

  DANAS ČIČA MIČA U GRADSKOJ KNJIŽNICI KRAPINA!

     Gradska knjižnica Krapina danas obilježava Svjetski dan pripovijedanja nizom aktivnosti, a u sklopu obilježavanja 830. obljetnice Grada Krapine. I veliki i maleni moći će uživati u brojnim sadržajima, a bit će i nagrada! Navratite!

  više...
 • Europarlamentarac Ressler u posjetu Gradu Krapini: Dinamični razvoj na svim područjima donio je gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu ovako uvjerljivo povjerenje!

  Europarlamentarac Ressler u posjetu Gradu Krapini: Dinamični razvoj na svim područjima donio je gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu ovako uvjerljivo povjerenje!

  U službenom posjetu Gradu Krapini u petak je boravio zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler kojeg je na radnom sastanku u Gradskoj vijećnici ugostio gradonačelnik Zoran Gregurović sa suradnicima. Budući da u Krapini ne nedostaje projekata i investicija, a planovi za naredno razdoblje u svim su područjima ambiciozni, zastupnik Ressler

  više...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29