Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 17. srpnja 2014. godine u palači Herzer u Varaždinu, održan je prvi sastanak o kandidaturi Varaždina i gradova – partnera za Europsku prijestolnicu kulture. Susreli su se članovi šireg operativnog tima kojima su predstavljene dosadašnje aktivnosti na projektu te promocijske i edukativne aktivnosti tijekom ljetnih mjeseci. Ispred Grada Krapine sastanku su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Drago Kozina i djelatnice Gradske uprave.

Također su širokom krugu potencijalno zainteresiranih sudionika u projektu predstavljeni ciljevi, ideje, koristi te mogućnosti i načini uključivanja u projekt. Cilj je osigurati što širu uključenost i potporu kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture. Ovakvi susreti uskoro će biti organizirani u svih devet gradova – partnera.
Slijedećeg tjedna zapoćeti će intenzivne edukacijske aktivnosti kako bi se što širem krugu građana približio koncept Europske prijestolnice kulture. Iz dosadašnjih kandidatura gradova – Europskih prijestolnica kulture, vidljivo je kako su najveći uspjeh postigli oni gradovi koji su su uspjeli postići široku uključenost stanovnika i dobru interakciju s organizacijama civilnog društva, kulturnim, znanstvenim i obrazovnim institucijama, te gospodarskim subjektima.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5