Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Održana radionica: Strategija upravljanja destinacijom – Model upravljanja valoriziranim kulturnim dobrima s marketing planom – smjernice za komercijalizaciju novih kulturno-turističkih sadržaja

U utorak 23.10.2018. u Gradskoj vijećnici u Krapini održana je radionica: Strategija upravljanja destinacijom – Model upravljanja valoriziranim kulturnim dobrima s marketing planom – smjernice za komercijalizaciju novih kulturno-turističkih sadržaja. Radionicu su vodile Daniela Angelina Jelinčić i ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose Sanja Tišma. Radionici su prisustvovali predstavnici Zagorske razvojne agencije, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Poduzetničkog centra KZŽ d.o.o., HGK ŽK Krapina, Muzeja krapinskih neandertalaca, Grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Program održane radionice može se vidjeti ovdje.

više...

Priopćenje za javnost – Projekt „Crna kraljica“

 

logo ck

„Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Krapina, 05. listopada 2018.

Prijavom na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga za Pripremu i provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine KK.06.1.1.01 u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." provedenog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gradu Krapini je osigurano sufinanciranje Projekta „Crna kraljica“ u visini od 2.296.674,48 kuna za projekt „Crna kraljica“, dok procijenjena vrijednost Projekta iznosi 2.905.000,00 kuna, a ukupni prihvatljivi troškovi 2.796.155,61 kuna.

više...

Projekt "Crna kraljica"

Projekt „Crna kraljica“ prijavljen je na Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“, referentni broj poziva KK.06.1.1.01 proveden od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
Projekt će biti sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Cilj projekta je izrada projektne dokumentacije kako bi se provela revitalizacija kulturnih znamenitosti baštine (Stari grad Krapina, Park skulptura Forma prima), generirali novi turistički proizvodi (pješački most, suvenirnica, muzejski postav Crna kraljica, muzejski postav pećine, multimedijska dvorana) i usluge (ugostiteljska usluga, edukacija, informiranje) te doprinijelo održivom razvoju turizma u gradu Krapini.
Projekt uključuje aktivnosti izrade projektne dokumentacije za obnovu pojedinačnog nepokretnog kulturnog dobra „Stari grad Krapina“, uređenje pećine u okviru pojedinačnog nepokretnog kulturnog dobra „Stari grad Krapina“, muzejskog postava zgrade Palasa i pećine, obnovu pojedinačnog nepokretnog kulturnog dobra Park skulptura Forma Prima u šumi Josipovac“, izgradnju pješačkog mosta s prilazom, strateških dokumenata razvoja turizma.
Procijenjena vrijednost Projekta iznosi 2.905.000,00 kuna, ukupni prihvatljivi troškovi iznose 2.796.155,61 kuna, a očekivana bespovratna sredstva sufinancirana od strane EU iznose 2.296.674,48 kuna.
Kako bi se doprinijelo održivom razvoju turizma i ukupnom održivom društveno- gospodarskom razvoju Krapine, grad Krapina će projektom „Crna kraljica“ unaprijediti upravljanje nepokretnim kulturnim dobrima „Stari grad Krapina“ i „Park skulptura Forma Prima u šumi Josipovac “. Kroz Integrirani razvojni program bit će obnovljena infrastruktura na tim kulturnim dobrima i uvedeni turistički sadržaji. Na dobru „Stari grad Krapina“ u zgradu Palasa bit će uvedena sva infrastruktura (vodovod, odvodnja, rasvjeta), uređen Muzej posvećen povijesti i legendama destinacije te s arheološkim izlošcima sa samog kulturnog dobra, suvenirnica, bistro i multimedijska dvorana, uredit će se infrastruktura okoliša( vodovod, odvodnja, rasvjeta) i plato za pozornicu te će se uvesti edukacijski sadržaj u spilji neposredno uz Palas. Na dobru „Park skulptura Forma Prima u šumi Josipovac “ izvršit će se krajobrazno uređenje, uredit će se pozornica za održavanje manifestacija, obilježit će se i osvijetliti skulpture te postaviti info kiosk za posjetioce s informacijama o kulturnoj baštini turističke destinacije. Znatnom unaprjeđenju destinacije doprinijet će izgradnja pješačkog mosta između tih dvaju kulturnih dobara koji će zbog svojih karakteristika postati prvorazredna turistička atrakcija.
Provedba projektnih aktivnosti ukupno će trajati 15 mjeseci i to od 1. listopada 2017. do 31. prosinca 2018.

Kontakt osobe za više informacija: 

Mateja Komić
Viša stručna suradnica za protokol i međunarodnu suradnju

Grad Krapina
Ured gradonačelnika
Magistratska 30
49000 Krapina
tel: 049/382-414, mob: 099 625 9232
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.krapina.hr

Izrada projektne dokumentacije za projekt "Crna kraljica" KK.06.1.1.01.0056 koji se financira iz Fondova EU u financijskom razdoblju 2014.-2020.

U Elektroničkom oglasniku javne nabave RH objavljena je obavijest o nadmetanju za predmet nabave: Izrada projektne dokumentacije za projekt "Crna kraljica" KK.06.1.1.01.0056 koji se financira iz Fondova EU u financijskom razdoblju 2014.-2020., grupe predmeta nabave: Grupa 1. - Izrada projektne dokumentacije za obnovu kulturnog dobra "Stari grad Krapina" i uređenje Pećine, Grupa 2. - Izrada projektne dokumentacije za obnovu kulturnog dobra "Park skulptura Forma Prima u šumi Josipovac", Grupa 3.- Izrada projektne dokumentacije za gradnju pješačkog mosta s prilazom.

Cjelokupna dokumentacija vezana uz predmetni postupak javne nabave može se preuzeti u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH.

Rok za dostavu ponuda je 30. svibnja 2018. do 09:00:00 kada će se održati javno otvaranje ponuda.

Grad Krapina potpisao sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Crna kraljica“

U četvrtak 5. listopada 2017., u Vladi Republike Hrvatske potpisano je 35 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj znanstvenih istraživačkih centara, opremanje bolnica i domova zdravlja, očuvanje kulturne i prirodne baštine, izgradnju studentskog doma te razvoj sudskog e-registra.
Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 793,2 milijuna kuna, od čega je 696,6 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.
Među potpisnicima ugovora je i Grad Krapina koji je potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt „Crna kraljica“. Ukupan iznos projekta iznosi 2.905.000,00 HRK, a EU sredstva iznose: 2.469.250,00 HRK.

više...

Tjedan kajkavske kulture i Festival kajkavskih popevki Krapina 2019. podržali su:

KrapinaTKK