Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U srijedu, 04. veljače 2015. godine ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras obišao je tvrtku M.I. Hršak iz Krapine, koja je po Natječaju Programa „Lokalni razvoj malog gospodarstva" realizirala kredit u iznosu od 5 milijuna kuna u Privrednoj banci d.d., za izgradnju pogona čeličnih konstrukcija u poduzetničkoj zoni Krapina Nova.

Tvrtka ima 77 zaposlenika, bavi se proizvodnjom profiliranih limova, građevinske limarije, izradom i montažom čeličnih konstrukcija te montažom pokrova i fasada iz panela i limova. Poduzeće je od 2014. godine počelo sa izvozom proizvoda od profiliranih limova u zemlje EU. Ministra su primili vlasnik tvrtke Josip Hršak sa sinovima Matijom i Ivanom, a posjetu su prisustvovali gradonačelnik Zoran Gregurović, župan Željko Kolar, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, predsjednik Hrvatske gospodarske komore ŽK Krapina Josip Grilec i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško.

Ministar Maras je prije posjeta tvrtci M.I. Hršak prisustvovao svečanom potpisivanju Ugovora o provedbi programa „Kreditom do uspjeha 2014." - Mjera 1 „Kreditom do konkurentnosti", koje je održano u prostorijama HGK ŽK Krapina.
Ministarstvo poduzetništva i obrta subvencionira kamatu na poduzetničke kredite u visini 2 postotna poena za proizvodne djelatnosti i 1 postotni poen za uslužne djelatnosti, a Krapinsko-zagorska županija 1 postotni poen za proizvodne djelatnosti i 1 postotni poen za uslužne djelatnosti. U Program „Kreditom do uspjeha 2014." - Mjera 1 „Kreditom do konkurentnosti" uključiti će se i Grad Krapina u sklopu kojeg namjerava subvencionirati kamate na poduzetničke kredite u visini od 1 postotnog poena za proizvodne djelatnosti i 1 postotnog poena za uslužne djelatnosti, a u interesu što boljih uvjeta za kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva na području Grada.
Grad Krapina već niz godina subvencionira kamate na poduzetničke kredite za što je u prethodnih 5 godina izdvojeno 536.565,00 kn, dok su Proračunom za 2015. godinu osigurana sredstva u iznosu od 143.000,00 kn za ovu namjenu.

(M.M.)