Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji s partnerima, Udrugom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika Krapina, prijavilo se na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih iz područja socijalne skrbi usmjerenih unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici sa projektom „Dnevni boravak 60 +". Projekt je odobren do 31.12.2015. a provoditi će se u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Krapina, Magistratska 12, radnim danom odÂÂÂ 7.00 do 15.00 sati.

U Dnevnom boravku zaposlena je medicinska sestra kao voditeljica projekta, a provoditi će se slijedeće aktivnosti: gledanje TV programa, čitanje štampe, igranje raznih društvenih igara, kreativne radionice, tjelovježba, parcijalna masaža, izleti i šetnje, sudjelovanje u društvenim događajima lokalne zajednice, razna edukativna predavanja, mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi te drugi sadržaji i aktivnosti prema interesima samih korisnika. Provođenjem projekta postiže se sprečavanje izoliranosti kao i integracija i aktivno sudjelovanje starijih osoba u život lokalne zajednice. U aktivnosti projekta mogu se uključiti korisnici koji imaju potrebu za najmanje jednom od aktivnosti „Dnevnog boravka 60+".
Pozivamo sve osobe starije životne dobi da posjete Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, te da se uključe u aktivnosti „Dnevnog boravka 60+". Cilj projekta je spriječiti socijalnu izoliranost i potaknuti starije osobe da aktivno sudjeluju u životu zajednice, da se u prostoru dnevnog boravka osjećaju kao u vlastitom domu te da im dane ispunimo aktivnostima i pomognemo da sklope neka nova prijateljstva.

 

Tekst i slike preuzete sa http://www.gdck-krapina.hr/.

(M.M.)