Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ovogodišnjoj 20. muzejskoj edukativnoj akciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a pridružit će se brojni hrvatski muzeji svojim programima povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Tema ovogodišnje akcije je „Održivost", a Muzej krapinskih neandertalaca će od 21.4. – 18.5. 2015. organizirati program pod nazivom„Živi svijet Hušnjakova u prapovijesti i danas".

Sudionike akcije nakon obilaska stalnog postava očekuje poučna šetnja Hušnjakovim brdom gdje će upoznati biljni i životinjski svijet koji je u tisućama godina dalekoj prošlosti okruživao krapinske neandertalce, ali i vrste koje danas žive na ovom prostoru prvog zaštićenog paleontološkog spomenika prirode u Hrvatskoj. Šetnjom do Nalazišta gdje je pronađena najveća zbirka fosilnih kostiju neandertalaca upoznat će se sa životinjskim vrstama čiji su ostaci ovdje pronađeni, poput špiljskog medvjeda, vuka, losa, golemog jelena, toplodobnog nosoroga, leoparda i brojnih drugih. Saznat će koji pronađeni fosilni ostaci životinja pripadaju izumrlim vrstama, onima koje se danas nalaze na drugim geografskim prostorima te vrstama koje i danas susrećemo na Hušnjakovu brdu.

Individualni posjetitelji će Hušnjakovo moći obići uz korištenje edukativnih radnih listova, a za grupe će se uz prethodnu najavu organizirati stručna vodstva i interaktivne radionice. Program će se realizirati u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko – zagorske županije, Društvom osoba oštećena sluha Krapinsko-zagorske županije te krapinskim školama.