NVO Klub Dobre Vibracije u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj" u Zagrebu, od rujna 2013. provodi humanitarni projekt simboličnog naziva "NO LIMIT-Daj 5 za bolji svijet!"

Ovim originalnim projektom osiguravaju se zajedničke radionice bubnjanja za djecu s invaliditetom i njihove vršnjake iz lokalnih osnovnih i srednjih škola.

SVRHA PROJEKTA je osigurati djeci s invaliditetom što bolje uvjete za rehabilitaciju i aktivnije bavljenje kulturnim sadržajima i intenzivnije sudjelovanje u životu zajednice,kao i senzibiliziranje djece (ali indirektno i nastavnog osoblja) u obrazovnom sustavu za marginalizirane skupine.

S ciljem uključenja što većeg broja djece i mladih te osiguranja dijela sredstava neophodnih za provedbu projekta, tijekom drugog polugodišta školske 2014/15 provodi se akcija prikupljanja povratnih plastičnih boca. Namjera nam je od 21. rujna do 18. prosinca na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko - zagorske županije organizirati 120 besplatnih radionica bubnjanja za učenike 10 škola i djecu s invaliditetom iz lokalnih zajednica. Krajem tog perioda bit će organiziran veliki završni koncert na kojem će svaka škola biti u prilici predstaviti svoja postignuća.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a dobio je i pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje te suglasnost ministarstva znanosti, obrazovanja i
sporta za provedbu u osnovnim i srednjim školama.

Među javnim osobama koje podržavaju pojekt su: Nina Badrić, Goran Karan, Doris Pinčić, Antonija Blaće, Robert Kurbaša, Ecija Ojdanić, Ornela Vištica, Blaženka Leib i Frano Domitrović.

Preuzeo sa: http://www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr/?news_hk=1&news_id=494&mshow=290#mod_news