Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

   Nakon višemjesečnih priprema izviđači s područja Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije sudjelovali su na Smotri izviđača regije „Sjever" blizu Halaš Čarde kod Legrada, mjestu poznatom pod nazivom legradska Copacabana. Tamo se održalo zajedničko desetodnevno logorovanje na kojem su se izviđači družili, stjecali nove vještine, testirali svoje sposobnosti, ali i odmjerili snage u različitim natjecanjima.


   Smotru su zajednički organizirali Odredi izviđača „Hrvatsko zagorje" iz Krapine, „Kalnik" iz Križevaca, „Kamengrad" iz Koprivnice, „Lepoglava" iz Lepoglave, „Picoki" iz Đurđevca i „Sirius" iz Varaždina u razdoblju od 31. srpnja do 9. kolovoza pod motom „Izazov u prirodi". Osim devedesetak članova iz navedenih odreda, na logorovanju su sudjelovali i gosti iz susjedne Srbije, točnije odred „Đuka Dinić" iz Niša koji su cijeloj Smotri dali i međunarodnu dimenziju.
   Kroz desetodnevni program izviđači su bili podijeljeni po dobnim skupinama – patrolama te su provodili izviđački program koji je bio prilagođen podneblju na kojem se Smotra održala, a tematski je okvir dala priča o Robinu Hoodu – srednjovjekovnom pustolovu. Živjeli su i radili zajedno te su svoje dnevne zadatke i izazove provodili kroz patrole. Program se sastojao od radionica u šumi i na vodi te su tako izviđači imali prilike učiti o flori i fauni uz rijeku Dravu, izrađivati luk i strijelu, ispirati zlato, savladavati izviđačke vještine, vještarstva i specijalnosti, izrađivati patente te pripremati zajednički program. Jedan su dan izviđači iz kategorije istraživača (srednjoškolci) proveli na jednom od otoka na Dravi gdje su izradili prenoćište te sami pripremili obrok. Zajednički izlet organiziran je na Šoderici kada su svi sudionici imali prilike pokazati svoje vještine u Adrenalin parku.
   U pripremi terena i aktivnosti izviđačima su pomogli i Općina Legrad, Hrvatske šume – uprava šuma podružnica Koprivnica kao i udruge sa područja Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.