Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji. U Krapini su ministra i njegovog pomoćnika Dragana Jelića koji je na čelu Uprave za provedbu operativnih programa i međunarodnih instrumenata, dočekali gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. U zgradi Županije održan je sastanak nakon kojeg je gradonačelnik Gregurović poveo ministra Tolušića u obilazak Starog grada te ga upoznao sa poviješću, ali i planovima uređenja Starog grada.

Naime, Grad Krapina prijavio je uređenja Starog grada i popratnih sadržaja na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kojim bi se trebala financirati projektna dokumentacija.
Ministar Tolušić održao je konferenciju za novinare te je naglasio kako mu je uvijek drago doći u Krapinu jer ga veže prijateljstvo s krapinskom gradonačelnikom Gregurovićem.
Nakon Krapine, ministar je posjetio Mariju Bistricu u kojoj ga je dočekao načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. U tijeku je sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima zagorskih gradova i općina na kojem je glavna tema razvitak gradova i općina kroz povlačenje sredstava iz fondova Europske unije.
Predviđen je i posjet Konjščini u kojoj će ga primiti načelnik Općine Konjščina Mirko Krznar te provesti kroz općinu i obići konjščinski Stari grad, a u Konjščini će se održati i prezentacija nekoliko velikih EU projekata, nakon koje slijedi posjet tvornici ZMH Horvat.

Pogledaj ove slike na Flickru