Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Međunarodni dan medicinskih sestara, u svijetu i Hrvatskoj obilježava se 12. svibnja u znak sjećanja na datum rođenja Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva u svijetu. Ona je inicirala profesionalno obrazovanje medicinskih sestara i uvela metode njegovanja bolesnika koje su zatim prihvaćene u mnogim zemljama svijeta. Medicinska sestra je plemeniti poziv brige za tijelo i dušu koji traži nježnost, odgovornost, pažnju te čovječnost i predanost. Jedinstvena uloga medicinske sestre je pomagati svakom čovjeku te ga osposobiti za obavljanje onih aktivnosti koje pridonose zdravlju ili oporavku.
Prema stručnim procjenama, u Hrvatskoj nažalost nedostaje više od desetak tisuća medicinskih sestara i tehničara, što otežava rad svima koji doprinose uspješnom funkcioniranju svakog medicinskog tima. Sestrinski poziv izvlači na svjetlo dana sve najpozitivnije ljudskog bića.