Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina održalo je u četvrtak 11. svibnja 2017. godine, Dan otvorenih vrata, povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa, od 8. do 15. svibnja. Cilj ovakvog događanja jest upoznavanje građana sa aktivnostima GDCK Krapina kako bi ih uputili na usluge koje pružaju te mladež zainteresirali za razne akcije u smislu volonterstva. Povodom tog dana organizirane su razne akcije, radionice i predavanja.

Na akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi odazvalo se preko dvadesetak osoba, a na radionicama za najmlađe sudjelovali su učenici razredne nastave OŠ Ljudevit Gaj i Augusta Cesarca Krapina te OŠ Đurmanec sa Voditeljima mladih Crvenog križa u njihovim školama. Za učenike Srednje škole Krapina organizirana je radionica pod nazivom „Prevencija trgovanja ljudima“, gdje su predstavnici drugih razreda gledali edukativni tematski film „Sestre“. Također u suradnji sa Obiteljskim centrom KZŽ bila je organizirana radionica „Poticanje udomiteljstva“ na koju su se odazvali predstavnici Krapinsko-zagorske županije i Centra za socijalnu skrb Krapina.