Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 12. svibnja 2017. godine, u Galeriji grada Krapine, održan je drugi u nizu „Dana Ljudevita Gaja i hrvatskog narodnog preporoda“ u sklopu kojeg je otvorena filatelistička izložba "Ljudevit Gaj i hrvatski narodni preporod" te je predstavljen prigodni žig.

Dani Ljudevita Gaja nastavili su se i u subotu, 13. svibnja, centralnim događanjem, koncertom pod nazivom "Gaju u čast" u izvedbi Hrvatske komorne filharmonije i slolista - Sergej Evseev, Klasja Modrušan, Lea Bulić, Alen Ruško, Lana Bradić, FS "Viline" i zbor OGŠ Krapina.Cijeli program u odori Ljudevita Gaja vodio je istaknuti zagorski umjetnik Adam Končić, a izvođači su također nosili originalnu garderobu, kostime iz razdoblja hrvatskog narodnog preporoda.

Gajevi dani završili su četvrti dan u nedjelju izvedbom Humanitarnog koncerta u korist Zaklade Marija de Mattias u Zagrebu, u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma.

Pogledaj ove slike na Flickru