Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Ministar branitelja Tomo Medved jučer je posjetio Krapinu, kako bi svečano uručio rješenja o kreditima, financijskim potporama za stambeno zbrinjavanje te ključeve stanova hrvatskim braniteljima, ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. Prije same svečane primopredaje u uredu gradonačelnika, s državnom tajnicom Nevenkom Benić, domaćinom gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem i njegovim zamjenicima Brankom Varjačićem i Dragom Kozinom, predsjednikom HOK-a Dragutinom Ranogajcem te predstavnicima braniteljskih udruga, ministar je kod centralnog križa na krapinskom Gradskom groblju položio vijenac i zapalio svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje.
Ministar je tom prigodom zahvalio svim Zagorcima koji su dali svoj doprinos u obrani i oslobađanju Domovine i na poseban način iskazao poštovanje obiteljima koje su izgubile svoje najmilije ističući kako je stambena skrb branitelja jedan od prioriteta ministarstva stoga su u protekla četiri mjeseca stambeno zbrinute oko 350 obitelji iz cijele RH.
Tako je Željko Kereša iz Konjščine dobio stan u Konjščini, Michael Bonda iz Zagreba stan u Bregani, Davor Drakšić iz Zagreba stan u Samoboru, Božidar Juračić iz Domašinca stan u Humu na Sutli, Vlatka Gretić iz Gornje Pušće dobila je kredit za dovršenje kuće, Zdravko Šanjug iz Lepajaca kredit za poboljšanje uvjeta stanovanja, a Mladen Deščak iz Svete Nedelje dobio je financijsku potporu za kupnju ili izgradnju prve nekretnine.
Gradonačelnik Zoran Gregurović izrazio je zadovoljstvo što je ministar Medved zajedno državnom tajnicom, Krapinčankom Nevenkom Benić, svečano uručio potpore i ključeve od stanova upravo u Krapini ističući kako s ministarstvom braniteljima i svim braniteljskim udrugama Grad Krapina ima odličnu suradnju pa tako kao partner s Udrugom “Gromovi” radi na projektu postavljanja obilježja za sve poginule Zagorce u Domovinskom ratu. Naime, u Krapini ima jako puno spomenika nakon 2. Svjetskog rata, no osim Ulice hrvatskih branitelja i križa na Gradskom groblju, nema ni jednog obilježja u spomen na branitelje iz Domovinskog rata. Lokacija koja je izabrana je Perivoj Janka Draškovića, ispod Starog grada, koji će se urediti i trebao bi postati mjesto gdje će se moći odati poštovanje svim poginulim braniteljima s našeg područja budući da je ta lokacija idealna za postavljanje spomen – obilježja zbog blizine Ulice hrvatskih branitelja, a iznad je Stari grad ponad kojeg se vije veliki hrvatski barjak na 18-metarskom jarbolu.
Nakon svečane primopredaje potpora i ključeva stanova, ministar Medved se sa domaćinima i suradnicima uputio na nogometno igralište u Podgori Krapinskoj, gdje je prisustvovao prvim Sportskim susretima branitelja u organizaciji HVIDRe Krapina pod pokroviteljstvom ministarstva branitelja te supokroviteljstvom Grada Krapine.

 

Pogledaj ove slike na Flickru