Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Udruga distrofičara Krapina obilježila je u petak, 19. svibnja 2017. godine Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti. Na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini, članovi Udruge dijelili su letke i brošure te prodavali radove nastale na kreativnim radionicama. Ova promotivna aktivnost provedena je radi informiranja svih građana kako bi se javnost senzibilizirala o potrebama i mogućnostima osoba oboljelih od mišićne distrofije da bi se stvorilo okruženje jednakih mogućnosti.

Neuromuskularne bolesti obuhvaćaju skupinu bolesti kod kojih se radi o promjenama u području živčanih ili mišićnih stanica ili o poremećaju prijenosa podražaja sa živca na mišić. Znakovi i simptomi su slabost i gubitak snage mišića te smanjenje mišićnog volumena, a trenutno je poznato oko 40 neuromuskularnih poremećaja. Nažalost, nema lijeka niti uspješne terapije da zaustavi ili spriječi razvoj mišićne distrofije i većine neuromuskularnih bolesti, ali postoje brojni tretmani koji mogu ublažiti neke od simptoma ili usporiti neizbježan napredak bolesti.

Pogledaj ove slike na Flickru