Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U subotu 3. lipnja 2017. u Kozju, u Republici Sloveniji, održano je 23. regionalno natjecanje u osposobljenosti ekipa prve pomoći Civilne zašite i Crvenog križa. Svrha natjecanja bila je provjera pripravnosti ekipa za djelovanje u slučaju mogućih masovnih nesreća s ljudskim stradanjima. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina već dugi niz godina održava uspješnu i prijateljsku suradnju s Društvima Crvenog križa u Republici Sloveniji, a isto tako i sa slovenskom Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, pa je GDCK Krapina pozvano da prisustvuje natjecanju ekipa prve pomoći.
Uloga Gradskog društva Crvenog križa Krapina bila je prezentiranje svoje djelatnosti i opreme za zaštitu i spašavanje. Na prezentacijskoj točki GDCK Krapina je podiglo dva šatora, a tijekom dana su ih posjetili zainteresirani građani, sudionici natjecanja i brojni gosti među kojima je bio i direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But koji pohvalio aktivnosti GDCK Krapina te najavio svoj dolazak u Krapinu.