Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Gradski puhački orkestar Krapina sudjelovao je 10. i 11. lipnja 2017. godine na 31. Susretima hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom u organizaciji Saveza udruga-Hrvatskog sabora kulture i osvojio Zlatnu plaketu. Orkestar sastavljen od vlastitih amaterskih glazbenika na smotri se predstavio sljedećim programom: Nikica Kalogjera – Svečana koračnica, James Swearingen- All Glory Told i Robert W. Smith – Into The Storm. Prema broju bodova, orkestar se plasirao na treće mjesto od 10 orkestara u C kategoriji koncertnog programa.
U revijalnom programu orkestar je izvedbama promovirano Zagorje te je svirkom i pjesmom oduševio publiku u Novo Vinodolskom Domu kulture, prvenstveno članove ostalih puhačkih orkestara. Gradski puhački orkestar Krapina nastupao je i dan prije, u subotu 10. lipnja kada je u večernjim satima održao kratki promenadni koncertni nastup na trgu u Novom Vinodolskom. Potrebno je naglasiti da su po prvi puta na ovako velikom događaju kao članovi Gradskog puhačkog orkestra Krapina sudjelovali njegovi najmlađi članovi, polaznici glazbenih škola i to Gabriela i Josip Nežmahen, Borna Klasić, David Vidović, Eva Presečki i Marija Hrček.
Gradski puhački orkestar je prošle godine na istom natjecanju osvojio 2. mjesto.
Gradskom puhačkom orkestru Krapina čestitamo na izvrsnom nastupu i zahvaljujemo na promociji Grada Krapine.