Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U subotu 17. lipnja 2017. godine na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini u sklopu Noći krapinskog pračovjeka, održan je Sajam zadruga hrvatskih branitelja. Na Sajmu su posjetitelji mogli kupiti domaće i ekološke proizvode čijoj su se proizvodnji branitelji posvetili nakon izlaska iz obrambenog sustava. Uz gastronomsku ponudu suhomesnatih autohtonih delicija Sajam je također predstavio i bogatu etnografsku raznolikost „Lijepe naše“.

Manifestacija se održala s ciljem obogaćivanja turističke ponude Grada Krapine. Sajam je otvorio ministar branitelja Tomo Medved, a otvorenju su prisustvovali Državna tajnica u Ministarstvu branitelja Nevenka Benić, saborski zastupnik Žarko Tušek, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te domaćin gradonačelnik Zoran Gregurović sa zamjenicima Brankom Varjačićem i Dragom Kozinom. U svome obraćanju gradonačelnik je istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo što Krapina ugošćuje braniteljske zadruge. 

U sklopu Sajma u Krapini je održan i Okrugli stol na temu Programa ruralnog razvoja RH i društvenog poduzetništva, u organizaciji Ministarstva branitelja, koja je bila namijenjena voditeljima braniteljskih zadruga. Na navedenom događanju predstavljene su novosti u provedbi Programa ruralnog razvoja s naglaskom na Mjeru 4. (Ulaganja u fizičku imovinu, odnosno ulaganja u poljoprivredna gospodarstva), Mjeru 6. (Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja) i Mjeru 9. (Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija), Društveno poduzetništvo – mogućnosti EU fondova. Predstavljen je i projekt Ministarstva hrvatskih branitelja „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije“.

 

Pogledaj ove slike na Flickru