Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Protekli vikend od 16. do 18. lipnja 2017. godine u Krapini je održana popularna krapinska manifestacija Noć krapinskog pračovjeka koju zajednički organiziraju Grad Krapina i Turistička zajednica grada Krapine. U tri dana građanima je bio ponuđen bogat program. U Galeriji grada Krapine 16. lipnja je otvorena izložba „Felix u gostima“ Srećka Puntarića, dok je u subotu 17. lipnja središnje događanje bilo u znaku pedesetice. Na Trgu Ljudevita Gaja slavile su se dvije obljetnice i to pedeset godina Radija Hrvatsko zagorje Krapina te 50 godina osvajanja pehara velesajamskih gradova GNK Dinamo iz Zagreba, a po prvi puta Krapina je ugostila braniteljske zadruge iz cijele Hrvatske.

U subotu navečer Krapinčani su uživali uz Opću opasnost, a Noć krapinskog pračovjeka završila je u nedjelju 18. lipnja programom na Hušnjakovom. Nedjeljni program ponudio je brojne sadržaje za posjetitelje različitih interesa od radionica za djecu do vesele ekipe za pravljenje roštilja, radionice bojanja te izrade sjekire i koplja. Program su obogatili Udruga Špiljski medvjed Cerkno, Pleme špiljskog medvjeda iz Krapine, Trakošćanski streličari, Muzej Radboa, Gljivarsko društvo Krasnica iz Krapine uz glazbeni program grupe Exband. Posjetiteljima je bio omogućen produžen ulazak u Muzej Krapinskih neandertalaca.

U pravljenju roštilja sudjelovalo je 9 ekipa: Moto klub Neandertal bikers, Grad Krapina, Gljivarsko društvo Krasnica, Ekipa 5+, Stolnoteniski klub, BiP (Bobovje i Pristava), Trakošćanski streličari, DVD Krapina i ekipa TZG Krapine. Prvu nagradu osvojili su Neandertalbikers, drugi su bili ekipa 5+, a treće mjesto osvojio je Stolnoteniski klub Zagorec.

Pogledaj ove slike na Flickru