Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Grad Krapina asfaltirao je 29. i 30.06.2017. nerazvrstanu cestu u naselju Gornja Pačetina - glavnu cestu za Krapinske Toplice u duljini od 960 m, točnije od raskrižja za naselje Škaričevo do administrativne granice Grada Krapine, tj. do Slivonja Jarka. Riječ je o dionici bivše županijske ceste ŽC 215500, a sada nerazvrstane ceste u vlasništvu i upravljanju Grada Krapine koja je iznimno frekventna prometnica obzirom da je riječ o glavnoj prometnici koja povezuje dvije jedinice lokalne samouprave - Grad Krapinu i Općinu Krapinske Toplice u kojoj su smještene poznate i cijenjene zdravstvene ustanove.

Postojeće stanje kolnika u predmetnoj duljini od 960 m bilo je iznimno loše, te su radovi sanacije obuhvaćali pripremne radove na pripremi, frezanju i čišćenju postojećeg kolnika, zatim izvedbu prvog izravnavajućeg sloja asfalta, te potom izvedbu gornjeg habajućeg sloja asfalta. Preostali radovi koji slijede na predmetnoj dionici jesu izvedba obostranih bankina te horizontalne i vertiklane signalizacije.

Sanaciju i modernizaciju predmetne nerazvrstane ceste osim Grada Krapine sufinancira i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u 2017. godini.

Pogledaj ove slike na Flickru