Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 547 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi. Akcijama je pristupilo 630 dobrovoljnih davatelja krvi, a 83 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.
Četiri dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini prikupljeno je 455 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 92 doze krvi.
Krv je prvi put dalo 10 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Škrnjug Renato, Majcenić Antonio, Herceg Zdravko, Jakopović Nikola, Vidović Nenad, Pavić Dorotea, Petek Monika, Malarić Vinko, Mikša Kralj Branka i Klasiček Ivan.

I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordere za 100 puta danu krv, a to su Halužan Miljenko iz Đurmanca i Klasić Željko iz Gornjeg Jesenja, koji su se pridružili klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada ukupno broji 43 člana.
Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje Pučkom otvorenom učilištu Krapina i Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi, a posebno zahvaljuje dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za krvlju, te su pozvani na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 9. do 13.10.2017. godine.