Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. u krapinski muzej stigla je putujuća izložba „Ice Age Europe Now“. Riječ je o vanjskoj izložbi međunarodnog karaktera. Muzej krapinskih neandertalaca uspješno djeluje već nekoliko godina u međunarodnoj mreži pod nazivom Ice Age Europe gdje su povezana sva važna nalazišta i muzeji iste ili slične tematike. Potvrda važnosti krapinskog Nalazišta i Muzeja je domaćinstvo ove zanimljive vanjske putujuće izložbe. Petnaest edukativno-interaktivnih panela dopremljeno je iz Njemačkog Muzeja Paläon, a govore o paleolitičkim nalazišta diljem Europe. Prikazan je život i kultura te običaji i rituali prvih stanovnika Europe. Među nalazištima iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Španjolske i drugih, nalazi se i krapinsko Nalazište Hušnjakovo. Izvrsna je to promocija za MKN i Nalazište jer će na taj način slike Muzeja obići cijelu Europu.
Izložbu se može razgledati do 24. rujna 2017. ispred Muzeja krapinskih neandertalaca, a nakon Krapine izložba putuje u Italiju u Muzej znanosti – Trento.