Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Danas 5. rujna 2017. godine, u Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, svečano je potpisan Ugovor o financiranju za ulaganje u građenje javnog sustava za vodoopskrbu kojim je Krakom-vodoopskrbi i odvodnji d.o.o. Krapina bespovratno dodijeljena potpora u iznosu od 2.428.235,12 kuna temeljem prijave na Natječaj za provedbu Mjere 07, operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“.
Stručni tim javnog opskrbljivača i distributera vodoopskrbe i odvodnje podnio je zahtjev za potporu krajem 2016. godine za projekt izgradnje magistralnog cjevovoda Zagora – Gorjak – Jesenje a Odluka o prihvatljivosti projekta donijeta je 10. srpnja 2017. godine.
Navedeni projekt obuhvaća izgradnju cjevovoda od naselja Žutnica na području Grada Krapine te dovođenje vode u Općinu Jesenje cjevovodom do Gornjeg Jesenja. Vrijednost potpore pokriva investiciju na području Grada Krapine koja rješava vodoopskrbu naselja Žutnica i Zagora te dovodne cjevovode od izvorišta „Gorjak“.
Potpisivanjem Ugovora definirani su uvjeti korištenja dodijeljenih sredstava potpore te sada predstoji realizacija projekta, početak izgradnje i povlačenje dodijeljenih sredstava.