Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Pomoćni biskup zagrebački mons. dr. sc. Ivan Šaško predvodio je u subotu 30. rujna 2017. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u zajedništvu s pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Mijom Gorskim te okupljenim provincijalima, svećenicima, redovnicima i redovnicama zaredivši šesnaest novih đakona.
Od šesnaest đakona, Sveti red đakonata za Zagrebačku nadbiskupiju primili su i Toni Potrebić iz župe sv. Nikole iz Krapine te Alen Vrbek iz župe Uzvišenja Svetog Križa iz Svetog Križa Začretja.

Praksa je da se nakon đakonskog ređenja, zaređeni đakon, na sv. Misi u nedjelju poslije, predstavi svojim župljanima jednom propovijedi. Tako je Toni Potrebić u nedjelju, 1. listopada 2017. na misi u 8.00 sati održao propovijed za svoje župljane i zahvalio je svima koji su ga dosada pratili svojim molitvama i materijalnom pomoći. Time je službeno započeo svoje služenje u đakonatu u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Pogledaj ove slike na Flickru