Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U petak 6. listopada 2017. godine u prepunoj Festivalskoj dvorani u Krapini, izvedena je predstava Gospon lovac koja priziva duh filma „Tko pjeva, zlo ne misli“. Ovo je još jedna predstava koja opravdava status „čuvara“ kajkavskog jezika. Humor se temelji i na jeziku i na situacijama u kojima se likovi nađu; na nesporazumima ili zabunama.
Predstava Georgesa Feydeaua Gospon lovac u adaptaciji je Božidara Violića, redatelj je Tomislav Pavković, scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Irena Sušac, a za prijevod je zadužen Vladimir Gerić. U predstavi su nastupili: Robert Plemić (Pusskarsky), Jan Kerekeš (Feller), Ivica Pucar (Kramarić), Karlo Mrkša (Puba), Darko Plovanić (Rukavina, policijski agent), Filip i Nikša Eldan (Agenti), Hana Hegedušić (Melita), Barbara Rocco (Barunica Borelli), Beti Lučić (Ljubica).
Predstavi su prisustvovali gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović sa zamjenicima Brankom Varjačićem i Dragom Kozinom, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak te zamjenica župana Jasna Petek.