Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

14. listopada 2017. godine pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, Krapinsko-zagorske županije i Saveza društava Naša djeca Republike Hrvatske, općina Stubičke Toplice bila je domaćin 11. susreta gradova i općina prijatelja djece. Susret se održao u 10 sati u hotelu Matija Gubec kada je bio upriličen glazbeno-umjetnički program uz prigodne pozdrave domaćina i pokrovitelja  susreta. Kao što sam naziv govori, na susretu su se okupili gradovi i općine Republike Hrvatske koji nose počasni status Grad ili općina prijatelj djece. Za sve goste susreta, njih otprilike 150- ak, domaćini Općina Stubičke Toplice i „Društvo naša djeca“ Stubičke Toplice, pripremili su niz zanimljivih i edukativnih sadržaja s temom Tradicija i poduzetništvo. Za djecu su bile organizirane radionice lončarstva, licitara, drvenih igračaka, tradicijskog veza i streličarstva. Također, svi sudionici izložili su radove koji su specifični za njihov kraj. Po završetku su svi posjetili dvorac Oršić i Gupčevu lipu, a sa sobom su kući ponijeli lijepe uspomene i poklone koje su im pripremili Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice i izdavačka kuća Alfa.

Treba naglasiti da u Krapinsko zagorskoj županiji status Grad/općina prijatelj djece nosi 10 gradova odnosno općina. To su: Krapina, Zabok, Pregrada, Radoboj, Mače, Tuhelj, Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Zlatar Bistrica i Stubičke Toplice.