Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U srijedu 25. listopada 2017. godine, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, održana je Informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Prije početka radionice gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ugostio je u Gradskoj vijećnici gđu Margaretu Mađerić, državnu tajnicu u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Državna tajnica je s gradonačelnikom razgovarala o Centru za socijalnu skrb Krapine koji priprema kvalitetan projekt za Europski socijalni fond, ali i o nizu drugih aktivnosti vezanih uz Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu.

Ukupna vrijednost Poziva iznosi 99.918.750,00 kuna, a projekti se financiraju u iznosu od 100% prihvatljivih troškova do iscrpljenja financijske omotnice. Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Na radionici je istaknuta važnost zapošljavanja i socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina, smanjenje rizika od siromaštva. Cilj radionice bio je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kao i kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.

Pogledaj ove slike na Flickru