Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Prosinac u Krapini“ već je održan niz događanja, a u subotu 2. prosinca 2017. godine zaljubljenici u sport uživali su u već tradicionalnom i atraktivnom 4. “Krapinskom ceneru”, u organizaciji Trkačkog kluba Maraton Krapina. Radi se o kružnoj utrci krapinskim ulicama, u dužini od pet i deset kilometara na kojoj je od prijavljena 634 trkačica i trkača nastupilo ukupno 392 natjecatelja, a od toga 86 natjecateljica i natjecatelja na utrci na 5 kilometara i 306 na utrci na 10 kilometara.

Na dionici od 5 kilometara u ženskoj konkurenciji pobjedila je Maja Urban iz Atletskog kluba Dubrovnik, drugo mjesto zauzela je Petra Jakopović iz Atletskog kluba Agram, a na treće mjesto se plasirala Dejana Slabinac iz Zagreba.

Na istoj dionici u muškoj konkurenciji pobijedio je Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik, drugi je bio Nikola Škvorc iz Atletskog kluba Rudolf Perešin, a treći Antun Rajnović iz Zagreba.

Na dionici od 10 kilometara, na Krapinskom ceneru u ženskoj konkurenciji pobjedila je Tea Faber iz Zaprešića, drugo mjesto pripalo je Gabrijeli Šalković iz kluba Ran 047 iz Karlovca, a treća je bila Matea Mrkša iz Atletskog kluba Forca.

U konkurenciji muškaraca na utrci na 10 kilometara prvi je ciljem prošao Matija Lukina iz Atletskog kluba Rudolf Perešin. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Neven Čorko, a izvrsno treće mjesto je osvojio najbolji sportaš grada Krapine u 2017. godini, Nikola Štefanić.

TK Maraton Krapina na utrci na 5 kilometara predstavljale su u ženskoj konkurenciji Marčela Ovčarić koja je osvojila 12. mjesto i Tamara Kontrec koja je bila 37, a na utrci na 10 kilometara Marta Puljek koja se plasirala na 198. mjesto i Tajana Vdović koja je bila 256.

Na utrci na 5 kilometara u muškoj konkurenciji Krešimir Žlepalo koji je bio 10., Jakov Friščić na 15. mjestu, te mlade nade kluba Luka Kranjčec (7 godina) koji je završio na 21. mjestu i Juraj Skupnjak (10 godina) koji je bio 25.

Na utrci na 10 kilometara u ženskoj konkurenciji TK Maraton Krapina predstavljale su Marta Puljek koja se plasirala na 198. mjesto i Tajana Vdović koja je bila 256.

Na utrci na 10 kilometara uz prije spomenutog Nikolu koji je bio treći, na 12. mjesto plasirao se Miljenko Hršak, 15. je bio Matija Borlinić, 18. Krunoslav Grah, 26. Muris Porčić, 33. Krunoslav Frljužec, 44. Valentin Lupinski, 54. Vanja Puljko, 60, Tomislav Vidović, 66. Vjeran Skupnjak, 90. Petar Puljek, 92. Stjepan Grah, 94. Miljenko Hmelina, 98. Tomislav Koren, 166. Goran Konjić i 254. Vladimir Koren.

 Trkači TK Maraton iz Krapine sudjeluju na mnogim utrkama tijekom cijele godine diljem Republike Hrvatske i van njenih granica, u domaćoj i inozemnoj konkurenciji često sa izvrsnim rezultatima. Klub je ove godine Krapinski športski savez proglasio najboljim klubom grada Krapine.

 Utrku su svojim nastupom uveličali Gradski puhački orkestar Krapina i Mažoretkinje, a utrci je prisustvovao i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.