Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U srijedu 6. prosinca 2017. godine obilježen je Dan Grada Krapine i blagdan Sv. Nikole biskupa. Nakon Svete mise u Crkvi sv. Nikole biskupa, u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina  održana je Svečana sjednica povodom proslave Dana Grada koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak. Gradonačelnik Zoran Gregurović svima je čestitao Dan Grada Krapine i blagdan Sv. Nikole te zahvalio svojim sugrađanima na podršci i osvrnuo se na radove i projekte u protekloj godini. Prisutnima su se obratili i Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta,  župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik grada Zaprešića i predsjednik Udruge gradova RH Željko Turk, ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Kao i svake godine, u sklopu Svečane sjednice održana je i dodjela priznanja Grada Krapine za 2017. godinu koja dodjeljuje Gradsko vijeće Grada Krapine najzaslužnijim pojedincima, udrugama, tvrtkama za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Krapine iz područja gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti. Tako je povelju Grada Krapine dobio Anđelko Suhodolčan, za osobit doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog crvenog križa, zatim Rajko Suhodolčan, za osobita umjetničko – glazbena postignuća, unapređenje kulturnog života i promicanje imena Grada Krapine te Tvrtka Krateks d.d. Krapina, za osobit doprinos razvoju gospodarstva te uspješno dugogodišnje poslovanje.

Plaketa Grada Krapine dodijeljena je Alojzu Jembrihu, povodom 50. obljetnice kulturnog i stručno – znanstvenog djelovanja te kao suosnivaču i dugogodišnjem voditelju znanstvenog skupa “Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća”, zatim Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lepajci, povodom obilježavanja 70. obljetnice uspješnog i aktivnog rada te djelovanja društva, kao i Miljenku Hršaku, za doprinos kulturnom stvaralaštvu i promicanje kajkavštine, ali i razvoju sporta u Krapini.

Malu plaketu Grada Krapine dobili su Antonela Cesarec, za postignute uspjehe na natjecanjima u kickboxingu te za promicanje imena Grada Krapine te Antonio i Lara Pecigus, za postignute uspjehe na plesnim natjecanjima i za promicanje imena Grada Krapine.

U sklopu Svečane sjednice, dodijeljene su i nagrade u sklopu akcije “Krapinski pušlek”, u kojoj se ocjenjuju najljepši vrtovi, okućnice, balkoni, izlozi i poslovni prostori. Nagrađeni su obitelj Suhodolčan, obitelj Fekonja, trgovina Mustang i Krapinsko – zagorska županija.

Nakon programa u Festivalskoj dvorani, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, otvorena je izložba Likovnog društva "Ernest Tomašević".

Pogledaj ove slike na Flickru