Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Izložba natječajnih radova idejnog urbanističko – arhitektonsko – krajobrazno – likovnog rješenja Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko – zagorske županije otvorena je u utorak 12. prosinca 2017. u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini.

Riječ je o radovima pristiglima na natječaj Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, podružnica Krapinsko – zagorske županije, kojoj su u partnerstvu s Gradom Krapinom odobrena sredstva Ministarstva branitelja za raspisivanje natječaja za idejno rješenje spomen obilježja. Natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin, a cilj je bio dobivanje najkvalitetnijeg rješenja za spomen obilježje. Na natječaj je zaprimljeno 17 radova, a ocjenjivački sud odlučio je da prvu nagradu od 10 tisuća kuna dodijeli autorima tvrtki SKUP – A, Filipu Romiću i Krešimiru Romiću, drugu nagradu, 6 tisuća kuna, autorima tvrtke X.3.m. d.o.o., Mirku Buviniću, Mireli Bošnjak i Maji Furlan Zimmermann, a treću nagradu od 4 tisuće kuna autorima Miji – Martini Hren i Tomislavu Konjevodu. Planirana vrijednost investicije je 500 tisuća kuna, a spomenik će biti postavljen u Perivoju Janka Draškovića u Krapini. Izložbu je otvorio župan Željko Kolar koji je čestitao Gromovima i Gradu Krapini na pokretanju ove inicijative. Okupljene su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grada Krapine Drago Kozina, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, podružnice KZŽ Zvonimir Kantolić, umirovljeni pukovnik HV-a Žarko Miholić te predsjednik ocjenjivačkog suda Tomislav Vreš.

Pogledaj ove slike na Flickru