Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Krapinska gimnazija proslavila je u četvrtak svoj 110. rođendan, čime se grad Krapina, osim bogatom poviješću i kulturom, svakako može podičiti, riječi su gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, i samog bivšeg učenika te gimnazije, koji je prisustvovao proslavi.
“Odavde je izašao niz generacija koje su ostavile traga u hrvatskoj znanosti, kulturi i povijesti, odnosno u svim segmentima života i djelovanja. Meni osobno je velika čast biti na ovoj proslavi, budući da sam i ja bivši učenik krapinske gimnazije. Moram priznati da su proradile emocije i sjećanja na te dane koji su možda i najljepši dani. Srećom pa na izložbi nisu izloženi tadašnji imenici i dnevnici s ocjenama pa mi je malo lakše, ali šalu na stranu, svi koji smo pohađali krapinsku gimnaziju možemo se pohvaliti znanjem koje smo usvojili zahvaljujući profesorima, koji nam tada možda nisu uvijek bili najdraži, ali sada kad smo malo stariji i na to gledamo s odmakom, svjesni smo znanja koja su nam prenijeli. Na tome smo im zahvalni” – istaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Ivica Rozijan, ravnatelj Srednje škole Krapina u sklopu koje je i gimnazijski program, napomenuo je da su kontinuitet i jasna vizija svih generacija profesora o tome što treba raditi u školi, na koji način treba komunicirati s učenicima, da bi oni bili sretni i zadovoljni, najvažnije što je u svojoj 110-godišnjoj povijesti krapinska gimnazija dala.
“Najvažnije nam je da je učenik sretan i zadovoljan, jer samim time, on je i uspješan. Naši učenici to uistinu jesu. Zapravo, profesori i učenici kroz sve ove godine su recept koji našu stogodišnju damu drže vitalnom” – istaknuo je ravnatelj Rozijan, čiju školu mnogi hvale, govoreći da je to uistinu škola 21. stoljeća.
“ Nastojimo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Krapinsko – zagorskom županijom osigurati vrhunske uvjete za sve ono što se traži od učenika, odnosno od znanja u budućnosti. Nemojmo zaboraviti da će kroz nekih desetak ili 20 godina mnoga današnja zanimanja nestati i da će se razviti jedna sasvim nova koncepcija učenja i vještina. Mi upravo radimo na tome, razvijajući se prije svega u gimnazijskim programima, gdje želimo učenike senzibilizirati na to da nakon završetka gimnazije nastave obrazovanje u prirodoslovlju i da ostanu po završetku obrazovanja u Hrvatskoj, jer prirodoslovlje je temelj razvoja novih tehnologija, a time i gospodarstva” – zaključio je ravnatelj Rozijan.
Inače, proslava rođendana krapinske Gimnazije započela je svečanom sjednicom Vijeća roditelja i Vijeća učenika, a potom je otvorena i izložba “Gimnazija iz 20. u 21. stoljeće”. Središnji događaj proslave bila je predstava “Rođeni u 21. stoljeću”, koju su uz pomoć profesorice Marije Lamot pripremili i uprizorili sami gimnazijalci, a uoči koje su održani i pozdravni govori. Okupljene su tako pozdravili u prepunom srednjoškolskom amfiteatru, u kojem su sjedili bivši i sadašnji profesori i učenici, brojni uzvanici i gosti, ravnatelj Ivica Rozijan, gradonačelnik Zoran Gregurović, zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom ravnatelju uručila i zahvalnicu te još jedna bivša krapinska gimnazijalka, saborska zastupnica Marija Puh.

Pogledaj ove slike na Flickru