Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

U četvrtak 4. siječnja 2018. godine otvorena je 23. po redu Zimska škola informatike u organizaciji Krapinskog informatičkog kluba KRIK, Hrvatskog saveza informatičara i Srednje škole Krapina. Zimska škola informatike održava se u prostorima Srednje škole Krapina. Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce će se u prvom krugu održavati od 4. do 6. siječnja, te u drugom od 8. do 10. siječnja. Tako će više od 300 polaznika, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, iz 45 hrvatskih škola, od kojih 30 iz Krapinsko – zagorske županije, na 21 radionici i više od 100 računala podučavati 20 informatičkih stručnjaka (profesora, sadašnjih i bivših olimpijaca).

Dobrodošlicu u Krapinu svima je poželio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, istaknuvši da je ponosan što se ZŠI održava upravo u Krapini te da je to jedno od važnijih događanja u gradu tijekom godine, uz bok Tjednu kajkavske kulture. - Dajemo punu podršku Zimskoj školi informatike, o tome jasno govori činjenica da smo je stavili u gradski proračun, kao i druge za grad značajne manifestacije. Današnje je društvo nezamislivo bez računala te je posebno bitno da djeca od malih nogu počinju učiti informatiku – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.
Prisutnima su se obratili i ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan, predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl, predsjednik Krapinskog informatičkog kluba Stjepan Šalković, zatim Ivan Krešić iz Hrvatske zajednice tehničke kulture, Žarko Bošnjak iz Agencije za odgoj i obrazovanje te Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja koji su istaknuli važnost informatike i digitalizacije u današnjem društvu te pozdravili hvalevrijedan projekt Zimske škole informatike. Ovogodišnju Zimsku školu otvorio je Krešimir Nežmah, osvajač zlatne medalje na europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.